2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

A migráció felerősödött, de a kerítés védelmet nyújt

Hír TV

2018. november 21., szerda 06:30, frissítve: szerda 16:04

Azok az európai országok vannak biztonságban, amelyeknek a határait kerítéssel védik, és ezek közé tartozik Magyarország is – mondta Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke kedden a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Halász Jánost keddi sajtótájékoztatóján az ellenzék képviselői Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök menekültstátuszáról kérdezték, ő azonban sokkal fontosabbnak tartja az illegális migrációval kapcsolatos kérdéseket, amelyek valóban veszélyeztetik Európa biztonságát. „Brüsszelben ma is történt egy migránshátterű terrorcselekmény, aminek során egy rendőrt támadtak meg. Az emberek nem érzik magukat biztonságban a kontinensen, erről kellene beszélni” – véli Halász.

Az alelnök úgy gondolja, az ellenzéki politikusok azért nem akarnak beszélni a bevándorlással kapcsolatos problémákról, mert az illegális migrációt támogatják.

„Itthon biztonság van, erre odafigyelünk. Arról is beszéltünk a mai ülésen, hogy ahol kerítés van, ott biztonságban érezhetik magukat az emberek. A katonák ott állnak a határon, de felerősödött a migráció. A kerítés áll, de támadnak minket az ellenzéki politikusok, akik azt akarják, hogy a migránsok bejöjjenek Európába” – mondta Halász.

A fideszes politikus szerint inkább arról kellene tanácskozni, hogy a migránsok közül kik, hányan és miért kapják az anonim bankkártyákat, és felügyelik-e, hogy mire költik az azokon lévő pénzt. „Mennyi pénz lehet ezeken a kártyákon? Embercsempészetre is fordíthatják ezt a pénzt? Ha Görögországban ebből vesznek kerítésbontó eszközöket, az rendben van? – tette fel a kérdéseket Halász.