2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

A megmérettetés napja volt

Politikai értelemben a megmérettetés napja volt október 23-a – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában Fricz Tamás politológus.

Fricz Tamás szerint szimbolikus, hogy amikor az Európai Bizottság keményen lép fel Magyarország ellen, akkor a kormány mellett több százezren álltak ki, míg a baloldali ellenzék ennél kevesebb embert tudott mozgósítani.

 

Fricz azt mondta: – A Belügyminisztérium adataira szorítkozom, 150 ezer ember vonult a Széna térről a Kossuth térre, a Kossuth téren pedig 400 ezer ember volt, tehát az összmennyiség az ugyanannyi mint január 21-én, az első békemenet alkalmával. Ehhez képest a Milla-rendezvényen, ahol Bajnai felszólalt, 20 ezren voltak, tehát ez egy elég komoly különbség – tette hozzá.

Az MNO percről percre tudósított az október 23-i eseményekről. Tekintse meg az ünnepen készült képgalériáinkat és videókat!

Tömegek az utcán

Hatalmas érdeklődés kísérte az október 23-ai állami rendezvényeket a nemzeti ünnepen, miközben Együtt 2014 elnevezéssel közös választói mozgalom megalakulását jelentették be az egyesületté alakult Egymillióan a magyar sajtószabadságért budapesti rendezvényén. A békemeneten több százezer ember vett részt. Orbán Viktor a Kossuth téren tartott ünnepi beszédében hangsúlyozta: ez az ünnep szent, mert a magyarok vére megszentelte. Minden év október 23-án összegyűlünk, és ilyenkor lélekben velünk van minden szabadságszerető magyar – tette hozzá. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a nagy változások korát éljük Európában és az egész világon. „Látjuk, a bőrünkön érezzük, hogy olyasmi történik, ami évtizedekre megváltoztatja az életünket.”

Elemzői vélemények

Az Orbán-kormány melletti kiállás továbbra is jelentős, amit jól bizonyít, hogy az október 23-ai békemenet ugyanakkora tömeget tudott mozgósítani, mint a korábbiak – minderről Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője nyilatkozott az MNO-nak. Úgy tűnik, Bajnai Gordon nem fog az MSZP mögé beállni, de ebből még lehet szövetség is – nyilatkozta Filippov Gábor, a Magyar Progresszív Intézet munkatársa. Fodor szerint Bajnai továbbra sem tisztázta saját kormányzati felelősségét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!