2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Belföld

A megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet az ellenzéki jelölt

A megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet az Gyurcsány-lista borsodi jelöltje. A jobbikos Szilágyi Szabolcs szerint ráadásul a trianoni évforduló duplán gyásznap, ugyanis ezen a napon született a DK elnöke is. Egy másik alkalommal arról beszélt, hogy a kommunisták szellemi örököseinek csoportjában is ott van a bukott miniszterelnök.

  • A megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet az ellenzéki jelölt

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú egyéni választókerületében az egyesült baloldali ellenzék színeiben induló jobbikos jelöltnek nem ez volt az egyetlen, a korábbi szocialista miniszterelnököt, most a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló (elnök) politikust nyilvánosan minősítő megjegyzése.

„Az én nagyapám nem azért verte le ’56-ban a Lenin Kohászati Művek tetejéről a vörös csillagot, hogy ma az unokái szemébe röhögve a kommunisták szellemi örökösei röhögve lopják el a jövőjüket. Nem! És ott van ebben a csoportosulásban az a Gyurcsány Ferenc is, aki már személyes tapasztalatokat szerzett a terror és az elnyomás terén 2006 őszén.” De arra is volt példa, hogy Facebook-posztjában a megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsányt  – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a Boon.hu cikkében.

Összeborulás 

A 2022-es országgyűlési választáson azonban már az összefogás jegyében a Gyurcsány-párt, a DK által támogatott egyéni képviselőjelölt lett Szilágyi Szabolcs. Sőt, nemrég Dobrev Klárával, a DK európai parlamenti képviselőjével (Gyurcsány Ferenc feleségével) kampányolt egy miskolci fórumon – alig kétszáz ember előtt –, még közös videót is készítettek, amelyben Dobrev Klára a képviselőjelöltet ajánlja a választók figyelmébe.

Az együttműködés azonban további kérdéseket vet fel, hiszen a listás és egyéni körzeteket tekintve a DK-nak lesz a jelenlegi ellenzéki pártok közül a legnagyobb frakciója, ugyanis „bedarálta” az összes ellenzéki pártot, így a DK elnöke, jelen esetben Gyurcsány Ferenc fogja irányítani az ellenzéki oldalt. 

Vannak olyan régi sérelmek, amelyeket most az összefogás érdekében félretettek, amelynek nagyon komoly morális kérdései vannak, de ezek a sérelmek egy vesztes vagy egy nyertes választás után is előjöhetnek– nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője, aki hozzátette:

amennyiben nyernének, akkor még nagyobb lenne a feszültség a pártok között, hiszen a hatalmi osztozkodásban a közöttük lévő távolság vagy ellentét még inkább előtérbe kerülne, és az politológiai közhely, hogy minél több tagja van egy koalíciónak, annál inkább instabil. Az Európai Unióban nincs olyan ország, ahol egy hatpárti koalíció hosszabb távon el tudott volna kormányozni egy országot– húzta alá a politikai elemző, aki rámutatott, hogy kísérlet volt rá Hollandiában, Olaszországban, de nem tudták hosszú távon kormányozni az adott országot. 

Abban a helyzetben, amelyben most vagyunk, hogy a szomszédunkban háború zajlik, és kilábalóban vagyunk egy világjárványból, még nagyobb veszélyt jelentene az országra egy instabil, cselekvésre képtelen, egymással hadakozó koalíció– húzta alá az elemző. 

Az ellenzéki összefogás egyfajta rehabilitációs kísérlet is annyiból, hogy a Jobbik rehabilitálja Gyurcsány Ferenc 2010 előtti bűneit, azaz megbocsátja neki többek között a 2010 előtti rendőrterrort, ahogy Gyurcsány Ferenc is rehabilitálja a Jobbikot, így megbocsátja a korábbi náci politikáját a pártnak. Az összefogás, amely létrejött, nem pusztán politikai, hanem morális kérdéseket is felvet, az alapkérdés az, hogy a két korábban szemben álló párt (a Jobbik és a DK) – hiszen a Jobbikot maga Gyurcsány Ferenc kormányzása ellen hozták létre, és azzal szemben erősödött meg – összefogott, ezzel a saját egykori támogatóit árulja el – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.

A portál válaszra váró kérdései

Ön korábban azt mondta, hogy június 4-e a jobbikosoknak gyásznap, hiszen ezen a napon született Gyurcsány Ferenc. Azt is mondta, hogy Gyurcsány Ferenc személyes tapasztalatokat szerzett a terror és az elnyomás terén 2006 őszén. Fenntartja ezeket a kijelentéseit? Ha nem, akkor mitől változott meg a véleménye?

Nem gondolja, hogy az ellenzéki összefogást terhelő ilyen és ehhez hasonló – korábbról datálható – belső feszültségek a választási vereségükhöz fognak vezetni?

Egy esetleges választási győzelem esetén – amelynek a közvélemény-kutatók szerint egyre kisebb az esélye – az említett feszültségek a koalíció széteséséhez fognak vezetni?

Kapott és kap-e utasításokat Gyurcsány Ferenctől?

Magyar Nemzet/Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!