2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A magyarok többsége szerint Trump nyer

A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített - mint írták - egyedülálló kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint a jelenleg is hivatalban lévő Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.

  • A magyarok többsége szerint Trump nyer

A marketingkommunikációs cégcsoport hangsúlyozta, reprezentatív közvélemény-kutatásuk szerint a magyar és amerikai szavazópolgárok egyaránt 40 százaléka a republikánus Donald Trumpot gondolja a leendő győztesnek a demokrata Joe Bidennel szemben.

A kutatásból az is kiderült, hogy az amerikai válaszadók 48 százaléka, a magyar válaszadóknak pedig a 60 százaléka jellemzően a jelölt ideológiája alapján választ, ugyanakkor Amerikában kétszer nagyobb azok aránya, akik a jelölt személye alapján döntenek.

Kiemelték, az Egyesült Államokban a választók 9 százaléka számára fontosabb a jelölt pártja, mint a személye vagy az ideológiája, míg a magyar lakosság 14 százaléka gondolkodik ugyanígy.

A kutatás szerint Magyarországon majdnem mindenki tudja, hogy Trump a jelenlegi elnök, de Joe Bident a válaszadók harmada tudta csak ellenfélként megnevezni. A magyar lakosság tizede bizonytalan az elnök nevét illetően, néhányan közülük még Barack Obamát gondolják az Egyesült Államok jelenlegi vezetőjének - tették hozzá.

A Lounge Group kitért arra is, hogy az amerikaiak a koronavírus-járványt tartják a legfontosabb közéleti problémának, ezt követi a munkahelyteremtés és a rend helyreállítása. Hangsúlyozták, az amerikai megkérdezettek a járványhelyzet megoldásában az ország gazdasági stabilitásának biztosítását még az egészségük megőrzésénél is előrébb sorolták.

Ezzel szemben a magyar lakosság a családja és saját egészsége miatt aggódik leginkább a járvánnyal összefüggésben - fűzték hozzá.

Szabó Zsófia, a Lounge Group kutatási divízióvezetője szerint ennek az eltérésnek a hátterében az állhat, hogy az Egyesült Államokban - Magyarországgal szemben - nem jár alanyi jogon az egészségügyi ellátás, azt sokan csak a keresetükből, tehát állásuk megtartásával tudják finanszírozni

A kutatás az Egyesült Államokban 2020. szeptember 5-7. között, kétezer megkérdezett bevonásával történt, míg a magyar felmérést 500 online megkérdezettel a Századvég Alapítvány végezte 2020. október elején.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!