2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A magyar tranzitzónákról döntött az Európai Bíróság

Ki kell engedni a röszkei tranzitzónából az elutasított menedékkérőket. Erről döntött az Európai Unió Bírósága. A testület szerint őrizetnek minősül az illegális bevándorlók tranzitzónában tartása, ez pedig maximum 4 hétig tarthat. A döntés előzménye, hogy két iráni és két afgán menedékérelmét a magyar hatóságok elutasították, mert biztonságos tranzitországon át érkeztek. Szerbia azonban nem fogadta vissza őket, kitoloncolásukig pedig a tranzitzóna lett a szálláshelyük. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint különösen fenyegető, hogy az Európai Bíróság úgy gondolja, a külső határok hatékony védelme és a menedékkérelmeknek a határokon kívüli elbírálása nem egyeztethető össze az uniós joggal.

"A ma reggel megismert Európai Bírósági döntés két iráni és két afgán menekültügyében elkeserítő, az ítélet sajnos összhangban van az eddigi brüsszeli szándékokkal, arra akar kényszeríteni bennünket, hogy ne védjük kerítéssel a határainkat, és engedjük be a bevándorlókat. Ma amikor a fertőzés veszélye miatt még az európai belső határokat is zárva tartjuk, akkor az különösen fenyegető, hogy ha az Európai Bíróság úgy gondolja, hogy a külső határok hatékony védelme, és a menedékkérelmeknek az európai határokon kívül, legfeljebb a határokon történő elbírálása az nem egyeztethető az Európai Unió jogával."

- mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!