2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

A magyar kormány nem bevándorlókkal növelné a születésszámot

Kedden megkezdték a nyolcadik nemzeti konzultáció kérdőíveinek postázását. A kormány 10 kérdésben várja a lakosság véleményét.

  • A magyar kormány nem bevándorlókkal növelné a születésszámot

Rétvári Bence az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára kedden azt mondta: a magyar kormány nem bevándorlókkal, hanem a magyar családok támogatásával szeretné növelni a születésszámot.

„Sokszor akár erőszakosan is, sokszor kényszerítve, és nem egyszer fenyegetve arra próbálják rávenni a tagállamokat, hogy a bevándorlás révén pótolják azt a népességet amelyik Európából az elmúlt generációban elkezdett hiányozni” – mondta Rétvári Bence. – Mi nem értünk egyet ezzel az állásponttal, mi úgy gondoljuk hogy jó családpolitikát igenis lehet folytatni, és a jövő Európáját nem a betelepítésben képzeljük el, hanem a magyar családok, ezáltal az Európai családok támogatásában.”

A konzultációs kérdések között szerepel egyebek mellett, hogy kell-e több támogatást adni több gyermek vállalása esetén, illetve hogy el kell-e ismerni a valódi főállású anyaság intézményét. Novák Katalin családügyi államtitkár hétfőn este a Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: akár állandó havi juttatást is kaphatnak a főállású anyák. 

„Minden kérdés olyan, aminek a részleteit ki kell dolgoznunk azután, hogy a konzultáció lezajlott, de alapvetően a magasabb elismerés vagy a fokozottabb elismerés az anyagi jellegű mindenképpen lehet, tehát tulajdonképpen mondhatom azt, hogy igen, ez mindenképpen egy megoldási lehetőség – mondta Novák. 

Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kedden úgy fogalmazott: a konzultáció eredményétől függ, milyen javaslatokat terjesztenek majd a parlament elé.

„A Fidesz-KDNP frakciónak az elmúlt években is volt számos javaslata a magyar családok támogatására, amelyekből az elmúlt esztendőkben már konkrét, a magyar családokat támogató jogszabályok születtek – nyilatkozta Czunyiné Bertalan Judit. – Azt gondolom, hogy amennyiben a konzultáció megerősíti azokat a véleményeket, amelyek a kérdőívben is szerepelnek, és a magyar családok jövőjéről szólnak, akkor a Fidesz-KDNP támogatására a magyar családok számíthatnak a jövőben is, mint ahogy eddigi is számíthattak.

Támogatja a kormány családpolitikai törekvéseit a fiatal családosok klubja. Király Nóra elnök szerint aki főállású anyaságot vállal, annak járhatna havi juttatás.

„Számunkra is a legfontosabb a főállású anyaság elismerése és minél inkább támogatása – jelentette ki Király Nóra. – Mi egyébként mór hónapokkal ezelőtt elkezdtünk erről beszélni a családjainkkal és támogatandónak találjuk ezt a dolgot. 

Ha azt nézzük, hogy egy nőnek aki azt választja hogy főállású anyaként folytatja az életét, ez ugye leginkább 3 vagy több gyermek esetében áll fent, akkor mindenképpen egy magasabb összegben kell gondolkodni, ami a 100 ezer forintot is meghaladná adott esetben. 

A konzultációs íveket December 21-ig lehet visszaküldeni, a kormány az eredmények tükrében tesz majd javaslatokat a parlamentnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!