2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„A magyar emberekhez közel hozzuk azt: az iszlamizáció öl”

Hír TV

2017. október 23., hétfő 06:51, frissítve: hétfő 12:27

A román–magyar határra is kerítést húzna a Magyar Identitás Generáció. Az egy éve létrejött migrációellenes mozgalom szerint a bevándorlók kultúrája nem egyeztethető össze az európai értékrenddel, ezért a gazdasági bevándorlás megfékezésére összeurópai megoldást sürgetnek.

Egyéves a Magyar Identitás Generáció. A migrációellenes szervezet hamarosan kampányt indít arról, hogy keleti határzárra is szükség van. Azt mondják, nem tagjai egy pártnak sem, és magánadományokból finanszírozzák akcióikat.

„Minden párt Magyarországon alapvetően populista, nem ideológiák mentén politizálnak, tehát egyikhez sem fogunk kötődni soha – ahogy a nyugati mozgalmak sem. Lehet, hogy egyetértenek valamiben, lehet, hogy később, a mozgalom után esetleg pártok tagjai lesznek, de mint mozgalom sosem leszünk köthetők soha párthoz” – hangsúlyozta Bódi Ábel, a szervezet vezetőségi tagja.

Nem népszerűek sem a bal-, sem pedig a jobboldali politikusok körében – állítja a hasonló osztrák szervezet egyik aktivistája. Ő azért vállalta fel nyilvánosan a véleményét, mert szerinte a bevándorlók kultúrája nem egyeztethető össze az európai értékrenddel.

„Szerintem nagyon fontos lenne az adott országokban, helyben segíteni nekik, a saját országukban perspektívát adni, ahogyan lehetséges támogatni. Szerintem a tömeges bevándorlás nagyon sok következményt hoz magával, nemcsak a terrortámadásokat, amelyeket nem lehet kontrollálni, hanem iszlamizációt is. Bizonyos közel-keleti problémákat Európába importálunk ” – emelte ki Ingrid Weiss.

Az emberek nem szeretnék, hogy újabb mecsetek épüljenek Franciaországban – mondta az ottani szervezet egyik vezetője Hír TV-nek.

„Nagy különbség van a nép és az elit között. Az elit világnézete nagyon különbözik attól, ahogy a francia emberek gondolkodnak. Szerintem az emberek támogatják az eszméket általában, de az elit nem, a média nem, a politikai pártok nem. De a nép mögöttünk áll, amögött áll, amit mi gondolunk” – fogalmazott Jean-David Cattin.

A Magyar Identitás Generáció az egyetemisták és fiatalok körében egyre népszerűbb. A szervezetek összeurópai megoldást sürgetnek a gazdasági bevándorlás megfékezésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!