2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A magyar családok közel felének komoly teher

Minden második családnak jelent komoly terhet a tanévkezdés – derült ki a Nézőpont Intézet telefonos felméréséből, amelyet az ökumenikus segélyszervezet megbízásából végzett. Ilyenkor a legtöbb család az élelmiszeren spórol, és a csekkek befizetését is későbbre halasztják, de vannak, akik a hitelfelvételtől sem riadnak vissza.

Tanszercsomagot osztottak Szolnokon az ökumenikus segélyszervezet önkéntesei. Itt már 150 gyerek haza is vihette az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen dolgokat. Összesen ezer gyerek kap 10 ezer forintot érő csomagot. Az iskolaszerek megvásárlása a magyar családok majdnem felének jelent komoly problémát a Nézőpont Intézet most elkészült felmérése szerint.

– Az iskolatáska megvásárlása, a belevalók megvásárlása, amit mindannyian ismerünk, hogy sok kicsi tétel igenis nagyon sokra megy, és a ruházkodás, amik fontos tételeket jelentenek az iskolaszerek és a tankönyvek mellett. Ezek a tételek azok, amik miatt sok családnak le kell faragnia a csekkek befizetéséből és az élelmiszerre költött kiadásaikból – nyilatkozta Molnár Csaba Gábor, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási vezetője.

Egészen pontosan a családok 36 százaléka költ ilyenkor kevesebbet élelmiszerre, és vannak, akik hitelt vesznek fel, hogy gyermeküket iskolába tudják indítani. A segélyszervezet eddigi tapasztalatait most számokkal is alátámasztották, de ez a felmérés nem marad csupán statisztikai adat.

– Éppen ma kaptuk a hírt, hogy az egyik stratégiai partnerünk, az E.ON 7 millió forinttal bekapcsolódik ebbe a gyűjtésbe, így kiterjesztjük az akciót Kárpátaljára és Erdélyre is. Mintegy 300 gyerek van a látókörünkben, akikkel év közben is intenzívebben szeretnénk foglalkozni – mondta Lehel László, a segélyszervezet elnöke.

Az ökumenikus segélyszervezet adományvonalára szeptember végéig várják a hívásokat. A tanszercsomagokat a szervezet folyamatosan szállítja ki a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!