2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyar adófizetők menthetik meg a Csíki Sört

2017. október 12., csütörtök 07:30, frissítve: csütörtök 11:53

Az erdélyi vállalkozás ügyvezetője állami tulajdonú pénzintézetekkel is tárgyal a hitelek átcsoportosításáról.

A magyar állam segítheti ki a Csíki Sör eladósodott gyártóját – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az erdélyi vállalkozás ügyvezetője magyar bankokkal, köztük állami tulajdonú pénzintézetekkel is tárgyal a hitelek átcsoportosításáról. A román cégnyilvántartási adatok szerint a társaság adóssága tavaly 5 milliárd forintnak megfelelő euró volt, 4,5 millió eurós forgalom mellett pedig 1,6 millió eurós, vagyis félmilliárd forintos veszteséget termelt.

 

Cikkünkhöz azóta helyreigazítás érkezett, melyet eredeti formájában közlünk:

A Csíki Sör Manufaktúra álláspontja a csütörtökön megjelent “Magyar adófizetők menthetik meg a Csíki Sört“ című cikkükkel kapcsolatban:

A Csíki Sör eladásai hónapról hónapra és évről évre nőnek. A márka az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar kisüzemi sörmárka. A nemrég indított házhozszállítási akciónk pedig teljes siker, több tízezer embert szolgáltunk ki egy hónap alatt. Új munkatársakat veszünk fel, bővítjük az autóparkunkat, új sörökkel jelenünk meg a piacon és folyamatosan bővítjük a piacunkat.
A cikkben említett csődközeli állapotról szó sincs. A cikkben szereplő veszteség könyvelési kérdés, melynek oka egy 2016-os fejlesztés és beruházás egyes költségeinek elszámolása.
Adófizetők pénze, állami támogatás, vagy állami hitel soha nem volt a Csíki Sörben és nem is lesz, ilyenről nem is tárgyalunk. Egyedüli segítség, amit kaptunk, az a jó szó és a magyar emberek kiállása mellettünk, melyet ezúton is köszönünk.
Tisztában vagyunk azzal, hogy munkánkkal és sikereinkkel sok ellenérdekeltet és irigyet szereztünk, a fenti cikk megjelenését is ennek tulajdonítjuk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!