2020. február 26.,
szerda, Géza napja

A liftbe menekült a jobbikos képviselő a kérdés elöl

Hír TV

2019. március 12., kedd 16:34, frissítve: kedd 19:10

Elmenekült az Echo TV stábja elől Varga-Damm Andrea. A Jobbik politikusától azt kérdezte stábunk, hogy részt vett-e abban az ügyletben, ami miatt egy idős hölgyet kilakoltattak. A képviselő Facebook-oldalán korábban arról írt, hogy nem bujkál a sajtó elől.

„Tudják a tárgyalóterem az az én placcom ott én vagyok a király.” Varga-Damm Andrea válaszadás helyett, magából kikelve fenyegetőzött hétfőn az Országgyűlésben amikor szóba került, hogy köze lehet a lakásmaffiához.

„Nyilvánossá fogom tenni az összes peres tárgyalás időpontját, és örömmel várom a fideszes és KDNP-s képviselőket a hallgatóság soraiban, amikor majd láthatják a riportereket és a szerkesztőket igencsak szűkölni, amikor el kell mondaniuk, hogy a hazugságokat hogyan is sikerült nekik összerakni” – mondta a politikus.

Az Echo Tv Informátor című műsora bemutatott egy 2000-ben készült adásvételi szerződést, amelyen Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. A lakásmaffia egyik áldozata Fürst Mihályné akkor feljelentést is tett a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, ahonnan végül ki is zárták a politikust.

Az adásban elhangzottakra közösségi oldalán úgy reagált a politikus, hogy „nem Orbán Viktor vagyok, aki bujkál a független sajtó kérdései elől”. A képviselő külön kiemelte, hogy végre őt is megkérdezhetnék, ha már eddig elmulasztották ezt a riporterek. Varga-Damm Andreát az Informátor stábja többször is kereste telefonon, azonban sikertelenül.

A jobbikos politikus kedden sajtótájékoztatót tartott, annak ellenére, hogy Facebook-oldalán arról írt, nem bujkál a sajtó elől, kérdésekre nem akart válaszolni és el is menekült az Echo TV stábja elől.

„Van egy mondás miszerint az kiabál a leghangosabban, akinek ég a háza. Ön péntek este óta 10 Facebook-posztot szánt az Informátor adásának, azonban a tényeket nem sikerült megcáfolnia. Részt vett abban az Ügyletben aminek az lett az eredménye, hogy egy idős hölgyet kilakoltattak a házából?” – érkezett a riporteri kérdés, a képviselő azonban nem válaszolt.

A baloldalt nem zavarja a Jobbik újabb botránya. A Mi Hazánk szerint azonban Varga-Damm magyarázattal tartozik szavazóinak.