2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

A legfőbb ügyészt fenyegette a Momentum elnöke

2021. március 4., csütörtök 18:10

Megfenyegette a legfőbb ügyészt és az állami szféra dolgozóit a Momentum elnöke. Fekete-Győr András azt mondta: mindenkit felelősségre vonnak majd, aki a jelenlegi kormány politikai kinevezettje. A Momentum elnöke arra szólította fel az államigazgatásban dolgozókat, hogy mentsék le a birtokukban lévő bizalmas adatokat, és adják oda nekik. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a pártelnök felhívása a kommunista diktatúrát idézi.

A legfőbb ügyészt is megfenyegette a Momentum elnöke az ATV-ben. Fekete-Győr András azt ígérte, hogy amennyiben kormányváltás lesz 2022-ben mindenkit el fognak számoltatni, akiről úgy vélik, hogy a jelenlegi kormány politikai kinevezettje. A politikus azonban ennél is tovább ment: arra hívta fel az állami szféra dolgozóit, hogy mentsék le a birtokukban lévő nem nyilvános adatokat, és adják oda nekik.

Komolyan kell venni Fekete-Győr András fenyegetéseit, és minden jogi védelmet meg kell adni az államigazgatásban dolgozóknak. Erről már a híradónk által megkérdezett alkotmányjogász beszélt. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a Momentum elnökének felhívása nemcsak nemzetbiztonsági, de jogi szempontból is kockázatos.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a kommunizmust idézi Fekete-Győr András fenyegetése. Bajkai István hangsúlyozta: a Sztálini diktatúra koncepciós perei esetében volt hasonló a gyakorlat, ahol az ítélet már előre megvolt, csak az indokot kellett megtalálni.

Bajkai István hozzátette: ilyen jellegű fenyegetés csak a diktatúrákra jellemző, Fekete-Győr András, a Momentum és velük együtt az egész baloldal pedig nagyon erős diktatórikus hajlamokkal rendelkezik.

HírTV