2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A látogatási tilalom ellenére akart bejutni a szekszárdi kórházba Hadházy Ákos

A látogatási tilalom ellenére, rendőrökkel hadakozva próbált meg bejutni a szekszárdi kórház Covid-osztályára Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő közösségi oldalán tette közzé akciójáról a videót. Az ellenzék közben a parlamentben is támadta a járvány elleni védekezést.

  • A látogatási tilalom ellenére akart bejutni a szekszárdi kórházba Hadházy Ákos

Így próbált bejutni Hadházy Ákos a szekszárdi kórház Covid-osztályára a látogatási tilalom ellenére. A független országgyűlési képviselő azt bizonygatta, hogy több mint három hete kereste meg a főigazgatót azért, mert tájékozódni szeretne az intézményben. Választ azonban nem kapott, ezért úgy gondolta, hogy magánakcióba kezd.

A képviselőt nem engedték be az épületbe. Hadházy azonban tovább próbálkozott.

Az akció végül sikertelenül zárult, de Hadházy bejelentette, hogy hétfőn folytatja a próbálkozást.

Kocsis Máté: Hadházy hagyja dolgozni az egészségügyi munkatársakat

Én csak annyit szeretnék kérni a képviselő úrtól, hogy járványhelyzetben különösen is igaz, hogy hagyja dolgozni az egészségügyi munkatársakat.

Így kommentálta a képviselő akcióját a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté Híradónk kérdésére azt mondta: a járványhelyzetben a kórházak leterheltek, a dolgozóknak pedig nincs módjuk Hadházy Ákossal foglalkozni. A politikus értékelte az Országgyűlés őszi ülésszakát is.

Hangsúlyozta:

nagy szükség lett volna a politikai összefogásra a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani.

Kocsis Máté hangsúlyozta: az ellenzék hátráltatása ellenére a Fidesz-KDNP minden szükséges felhatalmazást megadott az Országgyűlésben a kormánynak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

Simicskó: 2020 a kihívások éve volt

2020-at én talán nem túlzás, ha úgy nevezem, hogy a kihívások éve volt.

Így értékelte az idei évet a KDNP frakcióvezetője. Simicskó István szerint a legfontosabb feladat idén a járvány elleni védekezés volt, illetve az, hogy az ehhez szükséges jogi alapot biztosítsák a kormánynak.

Simicskó István hozzátette: mindenki számára megterhelő volt az idei év, a kormány azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a vakcinát minél hamarabb beszerezze.

Ismét a védekezést támadta az ellenzék

Az ellenzék a parlamentben is támadta a járvány elleni védekezést. Tordai Bence szerint a családok rossz állapotban vannak, és ezért a kormány a felelős.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, hogy a baloldal a 2010 előtti lemezt fújva újra adóemelést és megszorításokat szorgalmaz, feljelenti az országot és álhírkampánnyal akadályozza a védekezést.

Dömötör Csaba hozzátette:

a jelenlegi költségvetésben minden az emberéletek védelmének és a válságkezelésnek van alárendelve.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!