2021. február 24.,
szerda, Mátyás napja

A látogatási tilalom ellenére akart bejutni a szekszárdi kórházba Hadházy Ákos

Hír TV

2020. december 16., szerda 15:15

A látogatási tilalom ellenére, rendőrökkel hadakozva próbált meg bejutni a szekszárdi kórház Covid-osztályára Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő közösségi oldalán tette közzé akciójáról a videót. Az ellenzék közben a parlamentben is támadta a járvány elleni védekezést.

Így próbált bejutni Hadházy Ákos a szekszárdi kórház Covid-osztályára a látogatási tilalom ellenére. A független országgyűlési képviselő azt bizonygatta, hogy több mint három hete kereste meg a főigazgatót azért, mert tájékozódni szeretne az intézményben. Választ azonban nem kapott, ezért úgy gondolta, hogy magánakcióba kezd.

A képviselőt nem engedték be az épületbe. Hadházy azonban tovább próbálkozott.

Az akció végül sikertelenül zárult, de Hadházy bejelentette, hogy hétfőn folytatja a próbálkozást.

Kocsis Máté: Hadházy hagyja dolgozni az egészségügyi munkatársakat

Én csak annyit szeretnék kérni a képviselő úrtól, hogy járványhelyzetben különösen is igaz, hogy hagyja dolgozni az egészségügyi munkatársakat.

Így kommentálta a képviselő akcióját a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté Híradónk kérdésére azt mondta: a járványhelyzetben a kórházak leterheltek, a dolgozóknak pedig nincs módjuk Hadházy Ákossal foglalkozni. A politikus értékelte az Országgyűlés őszi ülésszakát is.

Hangsúlyozta:

nagy szükség lett volna a politikai összefogásra a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani.

Kocsis Máté hangsúlyozta: az ellenzék hátráltatása ellenére a Fidesz-KDNP minden szükséges felhatalmazást megadott az Országgyűlésben a kormánynak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

Simicskó: 2020 a kihívások éve volt

2020-at én talán nem túlzás, ha úgy nevezem, hogy a kihívások éve volt.

Így értékelte az idei évet a KDNP frakcióvezetője. Simicskó István szerint a legfontosabb feladat idén a járvány elleni védekezés volt, illetve az, hogy az ehhez szükséges jogi alapot biztosítsák a kormánynak.

Simicskó István hozzátette: mindenki számára megterhelő volt az idei év, a kormány azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a vakcinát minél hamarabb beszerezze.

Ismét a védekezést támadta az ellenzék

Az ellenzék a parlamentben is támadta a járvány elleni védekezést. Tordai Bence szerint a családok rossz állapotban vannak, és ezért a kormány a felelős.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, hogy a baloldal a 2010 előtti lemezt fújva újra adóemelést és megszorításokat szorgalmaz, feljelenti az országot és álhírkampánnyal akadályozza a védekezést.

Dömötör Csaba hozzátette:

a jelenlegi költségvetésben minden az emberéletek védelmének és a válságkezelésnek van alárendelve.

Hír TV