2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

A Lánchíd felújítására szánt hatmilliárd forint Karácsonynak is rendelkezésére áll

A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Lánchíd felújítására Tarlós István korábbi főpolgármester a kormánytól hatmilliárd forint támogatást kért; ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll - közölte a Budapest Fejlesztési Központ kedden az MTI-vel.

  • A Lánchíd felújítására szánt hatmilliárd forint Karácsonynak is rendelkezésére áll

A Fürjes Balázs államtitkár irányításával működő Budapest Fejlesztési Központ azt írta: a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, felújítása az önkormányzat feladata. Tarlós István a kormánytól 6 milliárd forint támogatást kért a munkálatokra. "Álljuk a szavunkat, ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll" - szögezték le.

Hozzátették azt is, hogy a főváros a felújítást célzó közbeszerzésen túlárazott ajánlatokat kapott. "A városvezetés az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka"- jelezték.

A Budapest Fejlesztési Központ felhívta a figyelmet arra is, hogy főváros árfelülvizsgálatot rendelhet el, csökkentheti a műszaki tartalmat, tárgyalásokat kezdhet az ajánlattevőkkel, szigorú árlicitet tarthat vagy teljesen új közbeszerzést folytathat le szigorúbb feltételekkel.

"Azt javasoljuk a budapesti városvezetésnek, hogy éljen bátran a közbeszerzés lehetőségeivel, folytasson le egy új, szigorúbb eljárást. Lépjen fel a túlárazás ellen és mutassa meg: az új városvezetés képes olcsóbban elvégezni a beruházást" - fogalmaztak.

Hangsúlyozták: ha a városvezetés ugyanarra a munkára olcsóbb ajánlatokat kap, "a kormány akkor sem fogja csökkenteni a hatmilliárdos támogatást, arra biztosan számíthat a főváros".

"Budapest nem csatatér, a kormány nem a konfliktusokat, hanem a megoldásokat keresi. Ez a fővárosiak érdeke" - összegzett a Budapest Fejlesztési Központ.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!