2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

A kuratórium egyeztetésén nem vették részt, de Palkovics Lászlóval tárgyalnának a diákok

Hír TV

2020. november 2., hétfő 18:56

Nem vettek részt a fenntartó kuratórium által kezdeményezett tárgyaláson a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói. A diákok bejelentették: ehelyett november 11-re egyeztetésre hívják Palkovics László minisztert. A tanulók szerint az oktatás szeptember óta fennakadás nélkül zajlik, és összeállították az oktatás ellenőrzésére szolgáló adatokat az Oktatási Hivatalnak, ezt hétfő délelőtt személyesen akarták átadni.

Felfüggeszti oktatási tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetem - jelentette be az intézményt fenntartó kuratórium pénteken. Rátóti Zoltán a levélben azt írta, az egyetem új vezetői hetek óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, ezért az oktatás feltételei felelősséggel nem biztosíthatók. A kuratórium részéről azt is közölték: problémát jelent az is, hogy az elfoglalt épületekben aggasztóak a higiéniás viszonyok. Az alapítvány kuratóriuma egyben felkért egy tanári és egy hallgatói delegációt, hogy vegyenek részt egy hétfői, a tanév további sorsát és az egyetem jövőjét érintő egyeztetésen..

Az egyetem oktatói és hallgatói az egyeztetés helyett inkább a sajtótájékoztatót tartottak, ahol azt állították, azért nem vettek részt a tárgyaláson, mert információik szerint a kuratórium vasárnap megállapította, hogy arra az egyetem polgársága úgysem megy el.

Bár a kuratóriummal nem, de az innovációs és technológiai miniszterrel már leülnének tárgyalni a diákok: ennek időpontját ki is tűzték jövő hétre.

Ezek a fotók az egyetem Vas utcai épületében készültek pár héttel ezelőtt - az Origo birtokába került felvételeken rendetlenség, szanaszét heverő matracok és sátrak láthatók. A hallgatók szeptember eleje óta ezeken alszanak az épületben.

A tanulók most azt közölték: az épületek fertőtlenítése már megtörtént, és a vizsgálatot végző szakember a higiéniát példamutatónak nevezte. Hozzátették: nincs ok az oktatás felfüggesztésére, mert szerintük az szeptember óta biztosított az intézményben.

Hétfő délelőtt az oktatók és hallgatók egy csoportja az Oktatási Hivatal Maros utcai épületében akarta átadni a dokumentumokat arról, hogy rendben zajlik a tanítás az egyetemen, de végül kiderült, hogy az illetékesek a hivatal Szalay utcai székhelyén dolgoznak.

 

Hír TV