2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A külképviseleti voksolás az amerikai kontinensen kezdődik

A május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson a külképviseleti névjegyzékbe felvett több mint húszezer, magyarországi lakóhellyel rendelkező, de a szavazás napján nem Magyarországon tartózkodó magyar állampolgár 92 ország 132 magyar külképviseletén adhatja le majd voksát; az amerikai kontinensen a magyarországi szavazást megelőző napon, május 25-én, szombaton lesz a voksolás, a legkorábban Argentínában, Brazíliában és Uruguayban nyílnak majd meg a külképviseleti szavazóhelyiségek.

  • A külképviseleti voksolás az amerikai kontinensen kezdődik

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag személyesen, Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. Azok voksolhatnak, akik május 17-én 16 óráig kérték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

Az amerikai kontinensen a magyarországi szavazás előtti napon (vagyis május 25-én) lehet szavazni, helyi idő szerint 6 és 19 óra között. Így már szombaton megnyílnak a külképviseleti szavazóhelyek az Egyesült Államokban (Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco és Washington), Argentínában (Buenos Aires), Brazíliában (Brazíliaváros és Sao Paulo), Chilében (Santiago de Chile), Ecuadorban (Quito), Kanadában (Ottawa, Toronto és Vancouver), Kolumbiában (Bogota), Kubában (Havanna), Mexikóban (Mexikóváros), Panamában (Panamaváros), Peruban (Lima) és Uruguayban (Montevideo).

Legkorábban Argentínában, Brazíliában és Uruguayban nyílnak majd a külképviseleti szavazóhelyiségek.

A többi külképviseleten a magyarországi voksolás napján, azaz május 26-án, vasárnap, helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet voksolni.

Azokon a külképviseleteken, ahol az időeltolódás a közép-európai időhöz képest -1 vagy -2 óra, a helyi idő szerinti 6 óra és a közép-európai idő szerinti 19 óra között lehet szavazni.

Ez azt jelenti, hogy Algírban (Algéria), Luandában (Angola), Dublinban (Írország), Rabatban (Marokkó), Edinburgh-ben, Londonban és Manchesterben (Nagy-Britannia), Abujában (Nigéria), Lisszabonban (Portugália), és Tuniszban (Tunézia) az időeltolódás miatt helyi idő szerint csak este 6 óráig szavazhatnak a külképviseleti névjegyzékbe felvett magyar választópolgárok. Ghánában (Akkra) az időeltolódás miatt csak közép-európai idő szerint reggel 8 órakor nyílik a külképviseleti szavazókör.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!