2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A közszolgák szakszervezetének elnöke cáfolja Lázárt

2017. október 7., szombat 14:00, frissítve: szombat 14:58

Megint nem értenek egyet Lázár Jánossal a közszolgák. Szakszervezetük szerint a közszolgálatban is lehet családbarát munkahelyeket teremteni. A kancelláriaminiszter csütörtökön beszélt arról, hogy nem tartja reálisnak, hogy a bürokráciában dolgozóknak is olyan munkahelye legyen, ahol figyelembe veszik, hogy családosak.

Szombaton indította el kampányát a közszolgák érdekképviselete, hogy segítsék a családos dolgozókat. A szakszervezet elnöke szerint bár a kormány azzal kampányol, hogy támogatja a családokat, a közszférában ennek nyoma sincs.

„A család és a munka egymásnak nem ellentmondó, hanem egymást kiegészítő fogalmak, és a stabil munkahely mellett könnyebb lenne kiteljesedni a családban, és a biztos családi háttér nélkülözhetetlen a jó munkahelyi teljesítményhez” – mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke.

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint sok problémát megoldana, hogy bővítenének a létszámon a közszférában. „Van erre megoldás, ha ennyire sok a feladat, és többet kell dolgozni, akkor munkatársakat kell felvenni, hogy igenis legyen családbarát egy államtitkárságon vagy egy önkormányzatnál dolgozó kistisztviselő vagy közalkalmazott munkahelye” – így Galló Istvánné.

A kancelláriaminiszter szerint viszont nem lehet a bürokrácia és a közszolgálat területén családbarát munkakörülményeket teremteni.

„Aki közpénzből végzi, közhivatalban a munkáját, annak kezdődik a munkaidő, de nincs vége, én adófizetőként sem vallom azt, hogyha túl sok bürokrata van, és ezek a bürokraták kettőkor bezárják a hivatalokat, aztán hazamennek, ezt én nem szeretem, nem tűröm, és mindent megteszek azért, hogy ez másképpen legyen” – jelentette ki Lázár János kancelláriaminiszter.

„Igen is van jelentősége a keresetek növelésének, a létszám megtartásának és a rugalmas munkaidő bevezetésének, mert a kormány felelőssége, hogy az ügyfeleknek az ügyeit elintézzék, és ha elmennek az emberek a közszférából, akkor ez sajnos nem lesz lehetséges. Minden eszközt, az atipikus foglalkoztatást, a rugalmas munkaidőt figyelembe kell venni itt is Magyarországon” – fejtette ki Boros Péterné.

Lázár János hozzátette: az adófizetők elvárják a gyors ügyintézést, ezt pedig hivatalnokként lehetetlen napi nyolc órában teljesíteni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!