2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

A közmunka értelmetlensége miatt mondott le a polgármester

A gyöngyfai közmunkások brigádvezetője nem tartja teljesen értelmetlennek az ároktisztítást. A falu polgármestere viszont annak tartotta, és le is mondott néhány hónapja betöltött tisztségéről. Az egykori börtönőr azt mondta: bűncselekményt követne el, ha igazolná, hogy a közfoglalkoztatottak valóban munkát végeznek.

Sikkasztás, csalás, okirat-hamisítás és hivatali hatalommal visszaélés. Gyöngyfa január elején lemondott polgármestere szerint ezeket a bűncselekményeket követte el azzal, hogy értelmetlen ároktisztítást végeztetett a falu közmunkásaival. A 140 fős falu első embere eredetileg azt tervezte, hogy helyi családokkal mezőgazdasági vállalkozásokat indít, a közmunkások ott dolgoztak volna. Jelentkező híján azonban maradt az ároktisztítás.

„Én dolgoztam a börtönnél mint börtönőr, nevelő. Ennél kisebb bűncselekményekért hosszú éveket ültek az emberek. Ma meg úgy érzem, hogy társadalmilag elfogadott, hogy nem dolgoznak. Ezért bért vesznek fel, alá is írják az okmányt, hogy ott voltak a munkahelyen, én meg vagyok az úgymond a munkáért felelős személy, tehát aki jogilag felel érte” – mondta Németh István, a település volt polgármestere.

A közmunkások brigádvezetője nem fogalmaz olyan sarkosan, mint a volt polgármester. „Hát őszerinte az, nem tudom. Szerintem hát azért valami haszna van, mert nem egy dzsungel. Nézze meg az a másik fele milyen, ez kétszer olyan volt, akkor lehet látni a különbséget. Nekik semmi más olyan elfoglaltságuk nincs, amiből megélhetnének” – mondta Percze Jánosné.


Gyöngyfán csaknem 80 százalékos a munkanélküliség, a faluban jelenleg harminchat közmunkás dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Közlekedésbiztonsági tanösvény Miskolcon

Az állatkert lehetőséget biztosít a növény és állatvilág megismeréséhez, ugyanakkor a kialakított közlekedési útvonal lehetővé teszi a közlekedés szabályainak megismerését.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!