2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A koronavírus miatt új oktatási rend lép életbe

Hétfőtől bezárnak az iskolák, és új digitális oktatási munkarend lép életbe a koronavírus-járvány miatt – jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor Facebook videójában arról is beszélt, hogy több munkacsoportot állítanak fel a járvány kezelésére, és mostantól Izraelből sem lehet belépni Magyarország területére.

  • A koronavírus miatt új oktatási rend lép életbe

A koronavírus elleni védekezés érdekében többek között, oktatási, létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős, határellenőrzési, valamint pénzügyi és gazdaság újraindításáért felelős munkacsoportot állítottak fel - jelentette be Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy felépítenek egy járványügyi konténerkórházat és létrehoznak egy koronavírus kutatócsoportot is amely a vakcinafejlesztést végzi.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a védekezési eszközök rendelkezésre állnak, jelenleg több ezer mintavételhez elegendő kapacitás van.

Hétfőtől bezár minden iskola és új munkarend lép életbe az oktatásban

- közölte a kormányfő.

Ennek értelmében a tanárok digitális eszközökkel folytatják a tanítást, így az érettségire is fel tudnak készülni a tanulók.

A miniszterelnök arra kért mindenit, hogy a gyerekekre otthon lehetőleg ne a nagyszülők vigyázzanak.

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy mostantól Izraelből sem léphetnek be külföldiek Magyarországra, a magyaroknak pedig ha ott jártak önként vállalniuk kell a vesztegzárat.

Üres osztálytermek, folyosók és tanári szoba ebben a 22. kerületi oktatási intézményben. A diákok a következő hetekben már csak az iskolában maradt felszerelésükért jöhetnek be az épületbe. A igazgató szerint a pedagógusok felkészültek a távoktatásra, szombat délelőtt egyeztettek arról, hogy milyen csatornákat, eszközöket akarnak jövő héttől használni. A pedagógusok pedig választhatnak: az iskolából vagy otthonról is megtarthatják a tanórákat.

A 9. osztályos Takács Flóra online tartja a kapcsolatot az osztálytársaival. A középiskolás lány Pápán tanul, most ő is az interneten keresztül kapja meg a tananyagot.

"Az iskola nem bezár, hanem más módszerekkel dolgozik tovább."

- jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs ülése után. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az iskolákban továbbra is biztosítanak kiscsoportos gyermekfelügyeletet, indokolt esetben.

Az államtitkár hozzátette: fontos, hogy a kollégisták is maradjanak otthon. Hozzátette, már elkészült egy módszertani útmutató is a távoktatáshoz a pedagógusok számára.

Országszerte készülnek a szülők és a tanárok

Pécsről Szilágyi Jenő tudósított. A Hír TV nézőinek elmondta, Pécsett nagyjából minden megkérdezett egyetértett a miniszterelnök tegnap esti bejelentésével. A szülők arról nyilatkoztak, hogy igyekeznek megoldani gyermekeik elhelyezését.
A kaposvári fejleményekről pedig hamarosan Szita Károly, a megyei jogú város polgármestere tesz bejelentést.

Szeged egyelőre nyugodtan viseli a bejelentést. Hódmezővásárhelyen az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák hétfőtől zárva tartanak, szükség esetén, amennyiben a szülők nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, kiscsoportos felügyeletet biztosítanak. Makón pedig a következő órákban döntenek arról, hogy bezárják-e az intézményeket - számolt be Révész Zsolt a Hír TV nézőinek a legfrissebb Csongrád megyei fejleményekről.

Kapcsolódó tartalmak:

Orbán Viktor: Bezárják az iskolákat

Zárva lesznek a bölcsődék, óvodák Újbudán és a XVIII. kerületben

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!