2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

A kormánypártok szerint a Soros-hálózat egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat

Egymás ellen akarja uszítani a romákat és a magyarokat a Soros-hálózat a holnapi tüntetéssel - jelentette ki a KDNP frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc szerint a demonstrációt kezdeményező Setét Jenő szervezete, az "Ide Tartozunk Egyesület", valamint a tüntetéshez csatlakozó Amnesty International, a Helsinki Bizottság és a TASZ is Soros-pénzből működik és ezek már számos alkalommal próbáltak beavatkozni a belpolitikába.

  • A kormánypártok szerint a Soros-hálózat egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat

Csak Soros György tud elintézni, hogy pénzt kapjanak a gyöngyöspatai romák – ezt egy ott élő roma férfi mondta a Hír Televíziónak. A szocialista kormány alatt kezdődött iskolai szegregáció miatt 64 roma diák családjának indított pert, nekik a bíróság összesen 100 millió forintot ítélt meg. Ez akkora összeg, hogy kifizetése csődbe vinné a gyöngyöspatai önkormányzatot.

A helyi tankerület és az önkormányzat pénz helyett, oktatást ajánlott fel a gyöngyöspatai roma fiataloknak.

Setét Jenő a Roma Büszkeség Napja szervezőjeként még 2016-ban azért szólalt fel, hogy a romák tanulhassanak.

Most mégis ő szervezi azt a budapesti tüntetést, hogy a gyöngyöspatai romák oktatás helyett pénzt kapjanak kártérítésként.

Setét Jenő a Soros által támogatott Idetartozunk Egyesület vezetője. Korábban online petíciót is indította a romák pénzbeli kártérítéséért. A petíciót azonban gyöngyöspatai roma családok 99 százaléka nem írta alá, több budapesti baloldali politikus viszont igen: többek között Donáth Anna, Fekete-Győr András, Arató Gergely és Vágó István.

A vasárnapi demonstrációhoz csatlakozott a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság is. Mindhárom szervezetet Soros György finanszírozza alapítványain keresztül.

2015-ben például Soros Nyílt Társadalom Alapítványa több mint négymillió dollárt, vagyis mintegy 1,2 milliárd forintot osztott szét a magyarországi pályázók között, amelynek 40 százalékán a Helsinki Bizottság és a TASZ osztozott.

Feltűnik a Majtényi László vezette Eötvös Károly Közpolitikai Intézet is, amely 2017-ben 145 millió forintot kapott Sorostól.

A demonstráció támogatói között találjuk továbbá a korábban számos tüntetést szervező Tanítanék Mozgalmat is, amely egy alapítvány számláján keresztül szintén a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kap támogatást.

A vasárnapi tüntetéssel is a Soros-hálózat akarja egymás ellen uszítani a romákat és a magyarokat.

A tüntetés szervezői ott vannak Soros kifizetési listáján, a céljuk pedig a nyomásgyakorlás - mondta a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője.

"Soros-hálózat valódi célja, hogy félreállítsa a bevándorlásellenes nemzeti kormányt, hogy helyébe saját balliberális bábjait ültesse. Az elmúlt években sok mindennel próbálkoztak már, de kudarcot vallottak. Most azzal akarnak feszültséget kelteni Magyarországon, hogy egymás ellen akarják uszítani a magyarokat és a romákat."

- jegyezte meg Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc hozzátette, Gyöngyöspata-ügyet eleve a Soros-hálózat provokálta ki, hiszen rávették a roma családokat, indítsanak pert az állam ellen, most pedig akadályozzák a békés megegyezést.

 

Nacsa: A Soros-hálózat egymás ellen uszítja a romákat és a magyarokat

Két kérdés is lesz Gyöngyöspatáról a nemzeti konzultációban

Gyerekeket vonna be a sztrájkba a TASZ

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!