2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

A kormány új egészségpolitikát alapoz meg

Új egészségpolitikát alapoz meg a kormány, amelyben a figyelem a betegségek megelőzésére irányul – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet területén épülő új szakrendelő alapkőletételének ünnepségén.

  • A kormány új egészségpolitikát alapoz meg

Kásler Miklós kiemelte, az egészség helyreállítása fontos, ezért költött a kormány az elmúlt években 500 milliárd forintot a vidéki egészségügyi ellátás fejlesztésére. Hozzátette, az Egészséges Budapest Programon belül ugyanakkor további 700 milliárd forintos állami forrás áll rendelkezésre a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátásának javítására. A most átadott létesítménnyel kapcsolatban a miniszter elmondta, az új épületben 86 rendelőhelyiség kap majd helyet.

„Kőbányán megteremtünk 6 milliárd forintért egy korszerű épületet, felszerelve műszerekkel. Engedjék meg, hogy advent időszakában felhívjam a figyelmet arra, hogy mindez csak a szükséges feltétel, de nem az elégséges, mert a gyógyításnak a lényege 2000 év óta a beteg és az orvos közti bizalmi kapcsolat, amikor az egyik fél az egészségét, az életét bízza a másikra, a másik pedig érzi ennek a felelősségét, és a keresztény hagyományokból levezetve együttérzéssel, megérzéssel viszonyul a beteghez és a betegséghez” – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!