2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

A kormány új egészségpolitikát alapoz meg

Hír TV

2018. december 14., péntek 19:10

Új egészségpolitikát alapoz meg a kormány, amelyben a figyelem a betegségek megelőzésére irányul – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet területén épülő új szakrendelő alapkőletételének ünnepségén.

Kásler Miklós kiemelte, az egészség helyreállítása fontos, ezért költött a kormány az elmúlt években 500 milliárd forintot a vidéki egészségügyi ellátás fejlesztésére. Hozzátette, az Egészséges Budapest Programon belül ugyanakkor további 700 milliárd forintos állami forrás áll rendelkezésre a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátásának javítására. A most átadott létesítménnyel kapcsolatban a miniszter elmondta, az új épületben 86 rendelőhelyiség kap majd helyet.

„Kőbányán megteremtünk 6 milliárd forintért egy korszerű épületet, felszerelve műszerekkel. Engedjék meg, hogy advent időszakában felhívjam a figyelmet arra, hogy mindez csak a szükséges feltétel, de nem az elégséges, mert a gyógyításnak a lényege 2000 év óta a beteg és az orvos közti bizalmi kapcsolat, amikor az egyik fél az egészségét, az életét bízza a másikra, a másik pedig érzi ennek a felelősségét, és a keresztény hagyományokból levezetve együttérzéssel, megérzéssel viszonyul a beteghez és a betegséghez” – fogalmazott.