2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

A kormány ötszázmillió forinttal segíti a recski esőzés károsultjait

A Heves vármegyei Recsken június 8-án volt heves esőzés, több családot ki kellett telepíteni.

  • A kormány ötszázmillió forinttal segíti a recski esőzés károsultjait

Ötszázmillió forintot különített el a központi költségvetésből a kormány a június eleji rendkívüli időjárás következtében Recsken károsodott lakóingatlanok helyzetének rendezése érdekében - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dukai Miklós felidézte, a Heves vármegyei Recsken június 8-án heves esőzés volt, a település Hunyadi utcájában 21 ingatlant elöntött a hegyoldalból lezúduló sár, a házak lakhatatlanná váltak, 50-60 embert kellett kitelepíteni.

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében az Ötszázmillió forintot az MR Közösségi Lakásalap Közhasznú Nonprofit Kft. használhatja fel, amelynek egy kérelmet kell benyújtania a Belügyminisztériumhoz, a felhasznált pénzről tételesen el kell majd számolnia, a fel nem használt összeget vissza kell fizetnie, ingatlanvásárlás esetén pedig 15 napon belül tájékoztatnia kell a minisztériumot - ismertette az államtitkár.

 

Fotó: HEOL

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!