2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

„A kormány minden eszközével a magyar családokat támogatja”

Az ELTE jogi karán vitázott Novák Katalin államtitkár és Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője, a családpolitika volt a téma. A csörtét egyértelműen Novák Katalin nyerte, többen ki is nevették Bangónét, aki nagyjából azzal tudott érvelni, hogy nem elég csak pénzt adni a fiataloknak. Vajon miért nem tudott a szocialista politikus érdemi vitát folytatni az államtitkárral? – erről is szó volt a Lapzártában.

  • „A kormány minden eszközével a magyar családokat támogatja”

„A legjobb az egészben, hogy vannak ilyen viták, ezek előremutató témák. Ellenzéki és döntéshozói pozícióban lévő politikusok leülnek, vitáznak egymással. (…) Nyilván Novák Katalin ezt a területet vivő szakpolitikus, Bangóné Borbély Ildikó kevésbé készült úgy, ahogy elvárható lett volna. Maga a témakör lehet éppen szocialista is, a családtámogatás, a családpolitika, a gyermekvállalás, a különböző adókedvezmények korábban szocialista vívmányok voltak” – mondta Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese.

„Egyszerűen nem nyerhet egy ilyen pozícióban egy ellenzéki politikus, nehéz az ellen érvelni, ami a Fidesznek a családtámogatási programja. Sok mindent el lehet mondani erre a kormányra, de azt gondolom, hogy a szándék dicséretes, a kormány minden eszközével egy eszmei célt próbál támogatni, a magyar családokat. Nem lehet azt mondani, hogy a magyar családok számára ne adná meg a kormány azt a támogatási esélyt, hogy ha valaki nagyobb családot szeretne, akkor ehhez mérhető értékű összeget kapjon” – vélekedett Szirmay Dávid, a Blikk főszerkesztő-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!