2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

A kormány felel Verhofstadt vádjaira

Hír TV

2018. november 28., szerda 16:58, frissítve: szerda 21:46

Kovács Zoltán kormányszóvivő mutatta be a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2018. november 28-án azt a kamiont, melyet a kormányzat az ALDE csoport által, hazánk ellen indított, Orbán Viktort ábrázoló kampányára válaszul indított. A Guy Verhofstadt portréjával induló mozgó óriásplakát angol feliratának jelentése: "Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta. De Guy Verhofstadt azt mondja: „nincs bevándorlási válság” (2018.04.07.) Ez őrület!".

A kormányszóvivő a Miniszterelnökség előtt bemutatta azt a kisteherautót, amelyen egy óriásplakát szerepel azzal az angol felirattal, hogy „Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta. de Guy Verhofstadt azt mondja: +nincs bevándorlási válság+ (2018.04.07.) Ez ostobaság!”

Kovács Zoltán kifejtette: ez a plakát a következő napokban Magyarországon, majd azt követően Brüsszelben is látható lesz.

Hangsúlyozta: az elmúlt hetekben látni lehetett, hogy „a bevándorláspárti liberális erők milyen támadást indítottak az ország ellen”, ennek az Európai Parlamentben, Verhofstadt megszólalásaiban, az ideküldött politikai üzenetben is megvolt a tanúbizonysága.

Úgy vélte, nem hagyhatják szó nélkül ezeket a támadásokat, hiszen ezeknek egyetlen célja van: „a liberálisok egyértelműen az európai bevándorlás pártján állnak, Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni, Magyarországot pedig bevándorlóországgá”.

Kovács Zoltán szerint a magyar emberek az elmúlt három évben többször – nemzeti konzultációk, népszavazás és legutóbb a parlamenti választások során – is elmondták, hogy nem hagyják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.

Kijelentette: megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték, és ez az autó is egyértelmű üzenetet küld arról, hogy mit gondolunk a migrációról és a liberálisok bevándorláspolitikájáról.