2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

A kormány döntéseit kritizálta az ellenzék a Parlamentben

Újból a miniszterelnököt sértegette Jakab Péter a Parlamentben. Az ellenzék a kormány járvánnyal és az európai uniós költségvetéssel kapcsolatos döntéseit kritizálta. A Jobbik szerint Orbán Viktor ki akarja vezetni hazánkat az unióból. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hangsúlyozta, az EU-s forrásokat politikai zsarolásra akarják felhasználni, mivel a magyar kormány olyan politikát folytat, amely nem felel meg Brüsszelnek.

  • A kormány döntéseit kritizálta az ellenzék a Parlamentben

A kormány járvánnyal kapcsolatos döntéseit is kritizálta az ellenzék a parlamentben: a DK még több tesztelést követelt a kormánytól, az MSZP pedig azt állította: a kormány alkalmatlan arra, hogy megvédje az embereket a vírustól.

"Abba kellene hagyni az árnyékbokszolást, és a szájkaratét. Kezdjenek el végre a valódi ellenség, a vírus, és a megélhetési válság ellen harcolni"

- mondta Tóth Bertalan.

A Párbeszéd is a tesztelések számának növelését hangsúlyozta, de a párt képviselője kitért a kormány Európai Uniós költségvetéssel kapcsolatos álláspontjára is.

Az LMP társelnöke szerint az, hogy a magyar és a lengyel kormány el akarja kerülni a jogállamisági elvek megsértésének ellenőrzését, ellentmond az EU-s szerződéseknek.

A Jobbik elnöke a miniszterelnököt sértegette napirend előtti felszólalásában. Jakab Péter szerint a magyar vétóval Orbán Viktor világossá tette, hogy bármikor kész Magyarországot kivezetni az unióból.

"Ilyen a mi Orbán apánk. A tisztesség szobrának láttatja saját magát, de csak akkor, hajlandó megszavazni az uniós mentőcsomagot, ha az egészét saját magára költheti."

"Az jól látszik frakcióvezető úr az Ön felszólalásából, hogy nem igazán érti az Európai Unió működését."

- reagált a jobbikos politikus felszólalására a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Orbán Balázs hangsúlyozta, az EU-s forrásokat politikai zsarolásra akarják felhasználni, mivel a magyar kormány olyan politikát folytat, amely nem felel meg a brüsszeli politikusoknak.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint miközben az uniós országok a járvány legyőzésére koncentrálnak, Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak.

Halász János úgy vélte, ha Magyarországon a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kerülne hatalomra, akkor az országból bevándorlóországot csinálnának.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!