2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

A kormány célja az új európai többség

A kormány nem titkolt célja, hogy az Európai Unió intézményeiben, a Európai Parlamentben és Európai Bizottságban is a bevándorlást támogató többség helyett bevándorlást ellenző többség jöjjön létre – jelentette ki Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy ebben kulcsfontosságú szerepet kap a májusi EP választás. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor hozzátette: nem valószínű, hogy eltudnak vonni uniós forrásokat a tagállamoktól.

  • A kormány célja az új európai többség

„A jogállamiság kérdése csupán ürügy. A kizárólagos cél az a bevándorlás támogatása. Az Európai Parlament múlt heti döntése leleplezi a bevándorláspárti többség szándékát, hiszen megháromszoroznák azoknak az NGO-knak a támogatását, amelyek a bevándorlást segítették az elmúlt időben” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely megerősítette, hogy a kormány nem vesz részt a jövő heti EP-vitán.

„A jelenlegi tervek szerint – bár ott bármi bármikor változhat, hiszen a rájuk irányuló szabályokra nincsenek tekintettel az Európai Parlamentben, de még csak határozatot se fogadnak el – egész egyszerűen egy olyan kampányfellépésre kerülhet ott sor, ahol a két főszereplő Timmermans, bizottsági alelnök és Judit Sargentini, akit az elmúlt évben volt alkalma a magyar nyilvánosságnak is megismerni” – fejtette ki Gulyás Gergely.

A miniszter ugyanakkor hozzátette: nem valószínű, hogy el tudnak vonni uniós forrásokat a tagállamoktól.

„Zsarolás az is, hogy jogállamisági kérdéseket költségvetési kifizetésekkel akarnak összekötni. Annyit szeretnék ezzel kapcsolatosan megnyugtatásul mondani, hogy a költségvetést teljes egyhangúsággal fogadja el az állam és kormányfőkből álló Európa Tanács, tehát úgy gondolom, hogy a végén ez a javaslat ennek megfelelően el fog bukni, hiszen az országoknak talán nem is a többsége, de jelentős része ezt a javaslatot ellenzi” – mondta.

Gulyás Gergely arra is kitért, hogy a kormány nem titkolt célja, hogy az Európai Unió intézményeiben, a Európai Parlamentben és Európai Bizottságban is a bevándorlást támogató többség helyett bevándorlást ellenző többség jöjjön létre.

„Az Európai Unió intézményeiben, beleértve az Európai Parlamentet és a Bizottságot is, a bevándorlás párti többség helyére egy bevándorlásellenes többség jöjjön létre, és úgy gondoljuk, hogy ennek kulcsfontosságú eleme az EP-választás május végén” – zárta gondolatait Gulyás Gergely.

A miniszter arról is beszélt, hogy a családok védelméről szóló konzultáció megmutatta, hogy az emberek bizakodva tekintenek a jövőre, és igent mondanak a családalapításra. Ezért várhatóan a február 6-i kormányülésen döntetni fognak a családtámogatások bővítéséről is. Ennek eredményéről Orbán Viktor, miniszterelnök fog beszámolót tartani február 10-i évértékelőjén.

Tekintse meg a teljes kormányinfót:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!