2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Több súlyos betegség után is adókedvezmény igényelhető

Idén már több súlyos betegség után is igényelhető adókedvezmény. A havi 7450 forint az adózott jövedelemből érvényesíthető, most már több onkológiai betegség esetében is.

  • Több súlyos betegség után is adókedvezmény igényelhető

Kovács Andreának mióma műtétje volt még évekkel ezelőtt, ami után nem volt panasza, de nem sokkal később elkezdett fájni a dereka. Endometriózist találtak nála az orvosok.

„Ez a méhszalagomba volt teljesen belemélyülve, tehát tulajdonképpen 3 éven keresztül szenvedtem ezzel, orvostól orvosig jártam, tehát borzasztó fájdalom. Nem kívánom ezt senkinek. Elvesztettem a munkahelyem, nem tudtam dolgozni, elvesztettem a párom emiatt” – mesélte.

A nő egy ékszerüzletben dolgozott betegsége előtt, szeretne hasonló területen elhelyezkedni. Egy friss döntés értelmében a hasonló betegségben szenvedők adókedvezményben részesülhetnek.

„Most kerültek be a rendelet hatálya alá azok a megbetegedések, amik az emlő daganatai, a méhnyakrák, a petefészekrák és ebben a körben a nők esetében bekerült egy krónikus gyulladásos megbetegedés, az endometriózis, illetve érinthet ez más szerveket is” – mondta Horváth Ildikó, egészségügyi államtitkár.

A havi 7450 forintot jelentő segítség adózott jövedelemből érvényesíthető kedvezmény, a háziorvostól, szakambulancián, illetve szakorvostól lehet kérni.

„Nagyon fontos, hogy ezen az igazoláson rajta legyen a BNO-kód és az, hogy ami szerepel ebben a törvénymódosításban és a BNO-kódon kívül szerepelnie kell rajta, hogy mióta áll fenn ez a betegség, illetve, hogy ideiglenes vagy végleges állapotnak minősíti a szakorvos” – hangsúlyozta Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ezt követően a személyi jövedelemadóhoz kapcsolódó igazolást kell kitölteni, majd beadni a munkáltatónak és a könyvelőnek.

„Ez két okból rendkívül szerencsés. Az egyik az az, hogy már januártól magasabb lehet a fizetés, a másik pedig, hogy így már az adóhatóság abban a helyzetben van, hogy ezt a kedvezményt már látni fogja” – mondta Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár.

A kedvezmény visszamenőleg is igénybe vehető, ebben az esetben az akkori minimálbér után jár az öt százalékos könnyítés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!