2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

A komlói önkormányzat a városban tartaná a fiatalokat

2018-ban 16 család vette igénybe Komlón a három éve indult lakástámogatási programot. Az igénylők alapesetben fél millió forintot kapnak, ezen felül gyermekenként 200 ezret. Az önkormányzat célja, hogy a városban tartsa a fiatalokat.

  • A komlói önkormányzat a városban tartaná a fiatalokat

A Vágó család eddig albérletben lakott Komlón. Igénybe vették az egy gyermek után járó Csokot, így a várostól kapott támogatással együtt több mint egy millió forintot tudtak önálló lakásuk megvásárlására fordítani.

„Komlóiak vagyunk itt is születtem. Komlói vagyok tősgyökeres és itt is szeretnék maradni, nem volt sosem célom külföldre menni vagy más városba” – nyilatkozta Vágó. 

Lukácsa Kitti társával eddig egyikük szüleinél laktak. Ők is használt lakást vásároltak, pár héten belül költöznek.

„Én javasolni tudom mindenkinek. Szerintem ez nagyon jó lehetőség azoknak, akik esetleg most vásárolják meg első lakásukat. A szükséges dokumentumoknak a beszerzése az egyáltalán nem tart sok ideig, és nem kell olyan nagyon durva kritériumoknak megfelelni” – mondta Lukácsa.  

Vállalni kell, hogy az ingatlant 10 évig nem adják el, valamint, hogy gyerekeiket komlói óvodába, iskolába járatják. Építkezésre és használt lakás vásárlására is fel lehet használni, sőt ingyenes telekhez is hozzá lehet így jutni. A támogatásnak az 50 százalékát kell visszafizetni, azt is kamatmentesen.

„Minden eszközt meg kell ragadnunk annak érdekében, hogy a városban tartsuk a fiatalokat és Komló csatlakozott egy kormányzati programhoz. Ahol támogatásban részesülnek. Ezt a támogatást toldottuk meg mi, vonzóbbá tettük a komlói fészekrakási lehetőséget” – mondta Polics József komlói polgármester. 

Komlón 2016 óta van lehetőség ilyen támogatást igénybe venni, összege már meghaladta az 50 millió forintot. Az önkormányzat idén is folytatja a programot

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!