2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A „klímaharcosok” kampánycélra használták fel az Országgyűlést

Kampánycélokra használta fel az ellenzék az Országgyűlést - ismerte el Híradónk kérdésére a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea. A szerdai rendkívüli ülést az ellenzék ugyan a klímavédelem ürügyén kezdeményezte, de napirend előtti felszólalásaikban inkább csak az önkormányzati választásról volt szó. A Fidesz képviselői nem is mentek el az ülésre, ami így határozatképtelenség miatt alig fél órán át tartott.

  • A „klímaharcosok” kampánycélra használták fel az Országgyűlést

Üresek voltak ellenzéki padsorok december 12-én a Parlamentben. Tavaly is rendkívüli, parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról az ellenzék, majd képviselőik részt sem vettek rajta.

Szerdára ismét rendkívüli klímaügyi parlamenti ülés összehívását szorgalmazta az ellenzék. A napirend előtti felszólalásokból azonban úgy tűnik a legfontosabb téma az önkormányzati választás volt.

Akkor fogunk fejlődni, ha végre olyan polgármesterek lesznek ebben az országban akik a lakosság egészét képviselik

– hangoztatta Jakab Péter (Jobbik).

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke arról beszélt, hogy az őszi választás a klímaváltozás miatt is fontos.

Gyurcsány Ferenc a rendkívüli klímaügyi parlamenti ülésen az önkormányzati választások kapcsán arról beszélt, hogy

fel kell szabadítani az országot.

A Párbeszéd is az önkormányzati választásokról beszélt. Szabó Tímea kiemelte, hogy az ellenzéki polgármesterekkel megvédik a magyar embereket a klímaváltozástól.

43 igen szavazattal végül nem állt rendelkezésre a naprend elfogadásához szükséges többség.

Az ülés utáni sajtótájékoztatón Szabó Tímea Híradónknak elismerte, hogy kampánybeszédet tartott a rendkívüli ülésen.

Karácsony Gergely meg fogja tenni ezeket a lépéseket. Ezért kampányoltam Karácsony Gergely mellett és a gyerekeink mellett 

– jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Politikai tőkét akartak kovácsolni az ellenzéki képviselők az önkormányzati választásokra. – erről a Mi Hazánk Mozgalom politikusa beszélt.

A környezetvédelem ügye fontosabb annál, mint hogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa

- ezt pedig már Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára írta a Facebook oldalán.

A KDNP-frakció szóvivője is komolytalannak és politikai hisztériának nevezte az ellenzék mostani akcióját. Nacsa Lőrinc hozzátette, hogy nem szerettek volna részt venni abban az ellenzéki színjátékba, amely az Országgyűlést kampánycélokra használja fel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!