2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A kick-box szövetség kizárta a lányverő exbörtönőrt

2015. július 24., péntek 06:49, frissítve: péntek 12:24

A Magyar Kick-Box Szövetség fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette annak a férfinak a szövetségi tagságát, aki Szegeden összevert egy diáklányt. A férfi a sportág egyik szegedi klubjában dolgozott edzőként. A volt börtönőr előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség szerint rasszista támadás történt, amiért akár 11 évet is kaphat. Az áldozatot azután verte meg, hogy barátja védelmére kelt, a kubai származású férfit ugyanis bevándorlónak nézte.

A kick-boxos, II. danos mester, volt börtönőr már állt bíróság előtt garázdaságért, akkor egy évre próbára bocsátották. A munkahelyén, a szegedi börtönben pedig példás szolgálatáért elnézték a botlását. Szombaton este ismét verekedős kedvében volt, egy kubai származású fiatalemberrel és társaságával kötekedett.

„Egy legalább három főből álló társaság megszólította, beléjük kötöttek, és a hölgy barátját bőrszíne miatt inzultálni kezdték, bevándorlónak nézték és felszólították, hogy hagyja el az országot. Ezt követően köztük beszélgetés kezdődött, amelyben a sértett közölte velük, hogy jobban beszél magyarul, mint ők, melyet követően a hölgy a barátja védelmére kelt, ezt követően őt a gyanúsított több alkalommal megütötte, ennek következtében a hölgy arccsontja eltörött, eszméletét elvesztette, majd az ő védelmére kelő barátját is bántalmazták, illetőleg testvérét is bántalmazták az eljárás során még pontosan nem tisztázott körülmények között, mindhárman sérüléseket szenvedtek el. A további két sértett sérülésének gyógytartalma még nem került megállapításra” – mondta a történtek kapcsán a Hír TV-nek Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A lány súlyos sérüléseket szenvedett, arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások keletkeztek, szája felrepedt, a sebet több öltéssel kellett összevarrni. Hétfőn meg is kellett műteni. A kubai származású fiút megrugdosták és megtaposták a támadók.

„A gyanúsított az eddig rendelkezésre álló információk alapján cselekményét kettő vagy három, eddig ismeretlenül maradt társával együtt követte el, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén az ismeretlenül maradt társaival összebeszélve a bizonyítási eljárást meghiúsítaná vagy megnehezítené” – közölte Joó Attila, a Szegedi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője.

A férfi szolgálati viszonyát azonnal megszüntették a börtönben, tettéért pedig 2–11 évig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!