2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A kétoldalú kapcsolatok erősítése a cél a brit nagykövet szerint

Az Egyesült Királyság és Magyarország közötti kapcsolatok erősítése a cél - közölte az Egyesült Királyság budapesti nagykövete hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Paul Fox azt mondta, hogy ugyan az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, de nem hagyja el a kontinenst, ezért a Brexit nem azt jelenti, hogy az ország kapcsolatai meggyengülnének az európai országokkal, sokkal inkább erősödnek majd.

Magyarországgal is sok a közös érdek, a biztonság, a gazdaság és az emberek közötti kapcsolatok területén erősebb lesz a kapcsolat

- hangsúlyozta.

Kifejtette: Magyarországon meghatározó brit cégek vannak jelen, és azon dolgoznak, hogy bővüljön ezeknek a köre. A klímaválság elleni küzdelemben is sokat tehet együtt a két ország, az emberek közötti kapcsolatok területén pedig az oktatási kapcsolatok fejlesztése kiemelt feladat.

Az is cél, hogy a Magyarországról és az Egyesült Királyságból érkezők, utazók a Brexit átmeneti időszaka után is a jelenlegi feltételek mellett tudjanak dolgozni, tanulni, utazni - mondta a brit nagykövet, aki szerint ebbe az irányba haladnak a tárgyalások, de ehhez átfogó megállapodásra van szükség az EU-val.

Beszélt arról is, hogy az Egyesült Királyságban élő külföldi állampolgárok regisztrációja gördülékenyen halad, már több mint 100 ezer magyar állampolgár élvezi ennek az előnyét. A tervek szerint a Magyarországon élő britek is hamarosan információt kapnak arról, milyen szabályok vonatkoznak rájuk - tette hozzá Paul Fox.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nacsa Lőrinc: A baloldal nem áll le a halálkampánnyal

A baloldal folytatja azt a halálkampányt, amit két éve elindított - jelentette ki a Keresztény Demokrata Néppárt frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc arra reagált, hogy a DK egyik politikusa azt állította: a covidban elhunytakon nyerészkedik a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!