2021. június 12.,
szombat, Villő napja

A kerepesi polgármester szerint politikai revans az ellenzéki támadás

2021. április 18., vasárnap 17:01

Politikai revansot vett az ellenzék, mert visszavitte Karácsony Gergelynek a városházára a természetvédelmi területen kidobott szemetét - így értékeli a kerepesi polgármester azt, hogy a Szervezeti Működési Szabályzat módosítása miatt támadja a baloldal. Gyuricza László helyreigazítást kér azoktól a sajtóorgánumoktól is, amelyek valótlanságot állítottak az SZMSZ módosításával kapcsolatban. A városvezető szerint a változtatások a vádakkal ellentétben nem korlátozzák a képviselőket.

Kövér Lászlót majmolja a kerepesi polgármester, önkényesen átírta az SZMSZ-t - ezzel a címmel jelentetett meg cikket az Átlátszó.hu. A portál azt írta, olyan Szervezeti Működési Szabályzatot fogadtak el a Pest megyei településen, ami csorbítja a képviselők véleménynyilvánítási jogát. Az ellenzék szerint kihasználta a polgármester a veszélyhelyzetet adta lehetőséget.

Az ügyről több baloldali sajtóorgánum is tudósított, azonban a polgármester helyreigazítást kér, mert szerinte 18 esetben közöltek valótlanságot. Gyuricza László tételesen cáfolta a vádakat.

A polgármester szerint több ellenzéki vezetésű városban, így Gyöngyösön, Egerben, vagy Budapesten is hasonló szabályok vannak érvényben. Hozzátette: természetesen ő sem korlátozza a képviselőket.

Gyuricza László szerint az ügy egy politikai revans azért, mert a múlt héten visszavitte Karácsony Gergelynek a Kerepes melletti természetvédelmi terület mellé kidobott választási plakátjait és reklámanyagait.

HírTV

x
Rendkívüli hír