2021. június 12.,
szombat, Villő napja

A katasztrófavédelem és a rendőrség is fokozott készenlétben

Hír TV

2018. december 31., hétfő 14:07, frissítve: hétfő 17:58

A katasztrófavédelem is készenlétben áll szilveszter napján. Mukics Dániel a szervezet szóvivője elmondta, a tűzijátékok miatt gyakoriak a tűzesetek. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a tűzijátékokat csak a használati utasítás szerint foglaltak szerint használják szilveszter éjjel is.

„Az év utolsó napján közel kétezer tűzoltó van szolgálatban mintegy ötszáz járművel, előre láthatólag nem szükséges megnövelni a szolgálatban lévő tűzoltóknak a számát, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor a katasztrófavédelem képes megtöbbszörözni az erőit” – mondta a szóvivő.

Az év utolsó napján akár 20 százalékkal is megnőhet a riasztások száma. A rendőrség is fokozott készültségben várja a szilveszter éjszakát.

„Megerősített szolgálattal dolgozunk ezen a napon. Számos kollégánk mind a közlekedésrendészetiek, mid az egyenruhás járőrszolgálati állomány, illetve a civil ruhás nyomozók dolgoznak azért, hogy minél kevesebb baleset, minél kevesebb bűncselekmény és jogsértés keletkezzen Budapesten” – mondta Terdik Tamás, budapesti rendőrfőkapitány.