2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A jobbikos Janiczak fellépne a „rombolók” ellen

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon – erről döntött a területi választási iroda. A voksolás eredményét a Fideszes polgármester-jelölt támadta meg, választási csalás gyanúja miatt. A végső szót Debreceni Ítélőtábla mondja ki. Ózdon a Jobbik jelöltje nyert a fideszes polgármesterrel szemben. A jogerős döntés ellenére Janiczak Dávid már polgármesterként mutatkozott be a Jobbik kihelyezett frakcióülésén. Vona Gábor mindenhol a közbiztonság megerősítését várja az új településvezetőktől.

A Jobbik jelöltjei 2010-ben három, most vasárnap tizennégy településen nyerték meg a polgármester-választást. A radikális párt megőrizte a Jobbik-fővárosként emlegetett Tiszavasvárit, mellé elhódította Ózdot, Devecsert, illetve Tapolcát is.

Vona Gábor a Jobbik győztes polgármestereivel érkezett a frakcióülés utáni sajtótájékoztatóra. Az elnök elégedett az eredménnyel: a párt polgármestereiktől a helyi vállalkozások támogatását, munkahelyek létrehozását, korrupciómentes közéletet és a közbiztonság megerősítését várja.

„A város több pontján szeretnénk elhelyezni olyan berendezéseket, ahol csekkolni tudnak, mikor a járőrkört megteszik” – fogalmazott Janiczak Dávid. Ózd polgármestere a városőrség megreformálásával szorítaná vissza a bűnözést, és fellépne az általa rombolónak nevezett személyek ellen. „A romboló emberek között is vannak magyarok és cigányok egyaránt. Aki romboló ember, az teljesen mindegy számunkra, hogy milyen bőrszínnel rendelkezik, nem különböztetünk meg embereket bőrszín alapján.”

Gyöngyösön a szocialista polgármesternek jobboldali többségű testülettel kellene együtt dolgoznia. A patthelyzet feloldására Vonáék azt javasolják, hogy a Fidesz és a Jobbik is kapjon alpolgármesteri posztot a településen. Az együttműködéstől az MSZP-s polgármester sem zárkózott el Magyarország élőben című műsorunkban. „A Fidesz prominenseivel is folytattam tárgyalásokat a héten, találkoztam a Jobbik vezetőivel is” – közölte csütörtökön Hiesz György.

Vona Gábor szerint az önkormányzati választás után a politika kétpólusúvá vált. „Vagy a Fidesz, vagy a Jobbik, ez lesz igazából a lényegi kérdés, amelyet majd fel kell tennünk maguknak” – fogalmazott.

A kormánypártokat 2018-ban csak egy néppárt tudja majd leváltani – mondta Vona –, ezért folytatják a tavaly ősszel megkezdett arculatváltást. „Tartalmi radikalizmusát megőrizve, stílusbeli radikalizmusát levetkőzve megpróbált egyre szélesebb társadalmi rétegek felé nyitni, elfogadottá válni. Ez sikeres politikai stratégia volt, és ennek folytatásáról állapodtunk meg.”

A radikális párt a megyeszékhelyeken és a fővárosban erősítené pozícióit a következő években, a Fővárosi Közgyűlésben ugyanis mindössze egy mandátumot szerzett.

Visszautasítják a vádakat és fellebbeznek

Fellebbeznek a területi választási bizottság döntése ellen – erről már Magyarország élőben című műsorunkban beszélt Janiczák Dávid. Ózd megválasztott Jobbikos polgármestere hozzátette: visszautasítják a vádakat, ezért hamis vádért és rágalmazásért feljelentést tesznek az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!