2019. június 20.,
csütörtök, Rafael napja

A „jobbikos huligánok és liberális anarchisták” semmitől sem riadtak vissza

MTI, Hír TV

2018. december 12., szerda 17:45, frissítve: szerda 18:02

 Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: példátlan a magyar Országgyűlés elmúlt 28 éves történetében az ami történt, az, hogy ellenzéki képviselők, főleg „jobbikos huligánok és liberális anarchisták” a fizikai atrocitásoktól sem riadtak vissza. Megpróbálták mindenáron a magyar Országgyűlés, a legfőbb népképviseleti szerv működését agresszióval megakadályozni - mutatott rá.

A frakcióvezetője kérdésre azt mondta: semmiképpen sem maradhat következmények nélkül az, ami ma történt.  Kitért arra is, hogy a kormánypárti képviselők az esküjükhöz híven teljesen nyugodtan és méltóságteljesen jártak el, nem engedték meg, hogy az ellenzék a szocialisták vezetésével bolondokházát csináljon a magyar Országgyűlésből - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Az ellenzéki képviselők viselkedése egyértelműen az alkotmányos rend alá-ásására irányult; arra, hogy ellehetetlenítsék a demokratikusan megválasztott Országgyűlés törvényhozói munkáját - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az MTI-nek. Szánthó Miklós szerint az ellenzéki képviselők viselkedése arra irányult, hogy - mint fogalmazott - „gyermeteg, inkompetens módon és sikertelenül” ellehetetlenítsék a demokratikusan megválasztott Országgyűlés törvényhozói munkáját. „Politikai értelemben tehát a legrosszabb '68-as baloldali rendzavaró reflexek kerültek elő, de van hazai előkép is: az első világháborút megelőzően Károlyi Mihályék alkalmaztak hasonló agressziót az Országgyűlésben” - fogalmazott.