2019. május 24.,
péntek, Eszter, Eliza napja

A Jobbik Weber figyelmébe ajánlotta a programját

Hír TV

2019. május 17., péntek 17:55

A Néppárthoz csatlakozna a Jobbik. A párt EP-listavezetője a csúcsjelöltnek ajánlgatja programjukat. A Jobbik alelnöke azt állítja, hogy történtek egyeztetések a Néppárttal. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez nem igaz.

Az iszlám vallás hozzátartozik Európához – ebben egyetértett a keresztény értékrend mellett elkötelezett Néppárti Weber és a balliberális EB-alelnök legutóbbi vitájukon. Mindketten azt mondták, a muzulmán hitvilág 2 ezer éve szerves része a kontinens kultúrájának. Weber nem sokkal később annyival módosított kijelentésén, hogy szerinte az iszlám az európai történelem része, de értékrendjét tekintve nem mérvadó.

A Néppárttal is egyeztet a Jobbik arról, melyik pártcsaládban foglalnak majd helyet az európai parlamenti választás után - erről az EP-listavezetőjük beszélt a héten egy az Indexnek adott interjúban. Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott, hogy egyelőre kivárnak, de vannak olyan szereplők – a Néppártban is –, akikkel folyamatosan egyeztetnek.

Gyöngyösi Márton csütörtökön nyílt levelet tett közzé Facebook oldalán, amelyet az Európai Néppárt frakcióvezetőjének és csúcsjelöltjének címzett. Írása végén arról írt, hogy a gyűlöletkampányok helyett egy értékalapú programot készített a Jobbik, amit Weber figyelmébe ajánlott.

Kérdésünkre válaszolva a Jobbik alelnöke azt közölte: történtek egyeztetések a Jobbik és az Európai Néppárt között. Z. Kárpát Dániel azonban részleteket nem árult el, csak annyit mondott nem zárható ki a szövetség.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, nyilvánvalóan nem igaz az, hogy a Jobbik a Néppárttal egyeztet.

Gulyás Gergely hozzátette, elképzelhetetlennek tartja, hogy a Fidesz és a Jobbik ugyanabba a pártcsaládba tartozzon.

Hír TV