2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A Jobbik szerint sci-fi, hogy a kilépők, belépnek a DK-ba

A DK szóvivője nem árulta el, hogy miért akar belépni a pártba az a Pest megyei jobbikos, akinek a névjegykártyája Gyurcsány Ferenc íróasztalán van. Z. Kárpát Dániel szerint elképzelhetetlen, hogy a Jobbikból bárki is a Gyurcsány-pártba átlépjen. Az MSZP viszont nem zárkózik el azoktól, akik elhagyják a Jobbikot.

  • A Jobbik szerint sci-fi, hogy a kilépők, belépnek a DK-ba

A Jobbik elnökét kritizálta Bana Tibor abban a videóban, amelyben bejelentette, hogy elhagyja a pártot. Jakab Péter elnökké választása óta folyamatosak a kilépések a Jobbikból, többek között a párt vezető politikusai, például Bencsik János és Szávay István is távozott már.

A csütörtökön megjelent Magyar Narancsban pedig Gyurcsány Ferenc beszélt arról, hogy egy hónapja az íróasztalán van egy Pest megyei Jobbikos képviselő névjegykártyája. A pártelnök szerint nagyjából világos, miért akar beszélni vele, mégsem hívja fel, mert jelentős különbségek vannak a Jobbik politikai karaktere és az övé között. Ilyen dilemmák nyakába vételével pedig nem akarja bonyolítani az életét.

A DK szóvivője szerint ugyan voltak a Jobbiknak vállalhatatlan megnyilvánulásai, de mára rájöttek, hogy csak a kormány leváltásában kell radikálisnak lenni. Barkóczi Balázs ugyanakkor nem árulta el híradónknak, hogy ki az említett Pest megyei Jobbikos.

Az utóbbi időben sokan hátat fordítottak az MSZP-nek is és több politikus szintén a DK-ban kötött ki. A Magyar Szocialista Párt elnöke híradónknak azt mondta, hogy még nem keresték meg őket kiugrott Jobbikosok, de ha megfelelnek a kritériumoknak, akkor az MSZP tagjai lehetnek.

A Jobbik korábbi vezetője nemrég közösségi oldalán reagált az elmúlt időszakban történt kilépésekre. Sneider Tamás azt írta: Nagyon sajnálja, hogy a Jobbik elnöksége azt a következtetést vonta le a távozó országgyűlési képviselők búcsúüzeneteiből és a lassan tömegessé váló kilépési hullámból, hogy nyilvánosan kell megzsarolni a képviselőtársait és őt is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Lehet Varga Juditot utálni, de akkor is viszonyulni kell a bántalmazási ügyéhez. Jó lenne, ha Magyarországot Magyar Péter vezetné? Jó fej egyáltalán Magyar Péter? Rossz ez az egész a kormánynak? Fodor Gábor és Kukorelly Endre próbálta meggyőzni egymást a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!