2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A Jobbik szerint nincs mit magyarázni a felvételen

A Jobbik szerint nincs mit megmagyarázni az időseket lenéző felvételen, mert az csak egy hosszabb beszélgetés részlete. Varga-Damm Andrea szerint Z. Kárpát Dániel és Silhavy Máté csupán Facebook-bejegyzéseket olvasott fel. A Fidesz és a Mi Hazánk Mozgalom viszont felháborítónak tartja a jobbikos politikusok időseket lenéző kijelentéseit.

  • A Jobbik szerint nincs mit magyarázni a felvételen

Nincs mit tisztázni, hangsúlyozom, nincs mit tisztázni – reagált Varga Damm Andrea a ma reggel nyilvánosságra került felvétel kapcsán. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint nem kell megmagyarázniuk a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Varga-Damm Andrea szerint ugyanis a beszélgetésnek csak egy töredékét szivárogtatták ki, az egész hanganyagból pedig az derülne ki, hogy Z. Kárpát Dánielék csak Facebook-bejegyzéseket olvastak fel.

Az az ember, aki ezen az ülésen ott volt és ma a Mi Hazánk sajtófőnöke és aki gyakorlatilag szivárogtat folyamatosan minden olyan szervezetből, ahol őt elég erőteljesen megbecsülték, hát ő szépen álljon ki a közvélemény elé, az egész ülés hangfelvételét hozza nyilvánosságra és akkor majd beszélhetünk arról, hogy ki bántotta meg a nyugdíjasokat és ki nem – mondta.

A Fidesz közleményben reagált az újabb hangfelvételre. A kormánypárt szerint képmutató és felháborító, amit a Jobbik művel, az, hogy a vezetői „farhát-kommandónak” és „hülyének” nevezték a nyugdíjasokat. A Jobbik nem először bukott le azzal, hogy valójában mit gondol az idősekről: lenézik őket. Vona Gábor korábban azt írta, hogy „szemeikben gyűlölet lobog”, a „szájukból pedig a szennyvíz folyik”, és „felhörgik a 20. század minden traumáját”. Ez a Jobbik igazi arca. Szélsőségesek és agresszívek – áll a közleményben.

A Mi Hazánk Mozgalom képviselői nem lepődtek meg az újabb kellemetlen jobbikos ügyön. Volner János szerint a kiszivárgott hangfelvétel is azt bizonyítja, hogy pozícióharcok folynak a Jobbikban.

Láthatóan ismét egy egészen friss felvétel került napvilágra. A Jobbikon belül úgy tűnik, hogy tovább folynak a gyilkos pozícióharcok, a párt különböző szintű vezetői egymást szúrják hátba és igyekeznek kiszolgáltatni a kormánypárti sajtó részére azzal, hogy lejárató információkat közölnek egymásról. Én ezt rendkívül viszolyogva nézem. Nagyon szomorú, hogy egy egykor nemzeti párt ide jutott – nyilatkozta Volner László országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom tagja

Volner János korábban kijelentette, tudja, ki lesz a következő célpont a Jobbikban,akit a párton belül el akarnak akarnak lehetetleníteni, de konkrétan nem nevezte meg, kire gondol.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!