2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

A Jobbik is kiáll az SZFE mellett

Hír TV

2020. szeptember 16., szerda 15:06

A Jobbik nyilvánvalóvá tette, hogy egy balliberális párt. Így reagált a Mi hazánk Mozgalom elnöke arra, hogy egykori pártja tagjai szolidaritást vállaltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákokkal. Toroczkai László szerint a Jobbik a liberális színészek és kultúremberek támogatására pályázik. A párt tagjai közös szavalással álltak ki azok mellett, akik néhány éve arra buzdítottak, senki ne szavazzon a Jobbikra.

Színészek, írók, zenészek és más neves művészek buzdítottak 2014 tavaszán arra, hogy senki ne szavazzon a Jobbikra. Egy külön oldalt is létrehoztak a kezdeményezésnek, és több ehhez hasonló videójuk is megjelent. A megszólalók ezekben arról beszélnek, hogy a Jobbik egy náci, antiszemita párt.

A Jobbik tagjai most egy videóüzenetben, Ady Endre Intés az őrzőkhöz című versének elszavalásával vállaltak szolidaritást a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákok mellett. Azt üzenték nekik, hogy tartsanak ki, és védjék tovább a kultúra szabadságát.

A párt országgyűlési képviselője azt mondta: a jelenlegi állapot törvénytelen, és mindenki számára káros. Brenner Koloman szerint úgy lehetne megoldani a konfliktust, ha két kar működne az egyetemen, az egyiket az újonnan kinevezett kuratórium, a másikat pedig az intézmény régi vezetése működtetné.

Így jellemezte a Jobbik SZFE melletti kiállását a Mi hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László szerint az elmúlt időszak alapján nem meglepő egykori pártja lépése.

Toroczkai László hozzátette: a magyar kulturális életet nagyon régóta balliberálisok uralják, a Jobbik pedig a mostani lépésével nekik akar tetszelegni.

Hír TV