2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A járókelőket is segítségnyújtásra hívja a Máltai

Hír TV

2017. november 1., szerda 08:57, frissítve: szerda 09:05

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megerősített szolgálattal és ideiglenes menedékhelyek megnyitásával készül a téli időszakra.

Aba Csaba, a szeretetszolgálat Feszty Árpád úti hajléktalanellátó központjának intézményvezetője a Reggeli járatban azt mondta, a felmérések szerint nyolc-tízezer ember él fedél nélkül az országban, az őszi hűvösebb éjszakák beköszöntével egyre többen jelentkeznek a hajléktalanszállókba, ahol nemcsak menedéket és élelmet kapnak, hanem akár orvosi ellátást is.

Az intézményvezető hangsúlyozta: céljuk, hogy senki se fagyjon meg az utcán, ehhez a munkához a járókelők segítségét is kérik.

„Azt kérjük a járókelőktől, hogy próbáljanak kapcsolatba lépni a földön fekvő emberrel, nyugodtan meg lehet szólítani, megkérdezni, hogy hogy érzi magát. Amikor fölmértük a helyzetet, akkor a diszpécserszolgálatnak a 338-41-86-os telefonszámát szükséges hívni; a kollégák fel fognak tenni kérdéseket, ezektől nem kell megijedni. Fontos az, hogy nyirkos-e a földön fekvő embernek a ruhája, jól föl van-e öltözve, mióta fekszik ott, ittasabb-e a kelleténél, járóképes-e” – mondta el Aba Csaba.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!