2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

A héten kizárják Lackner Csabát az MSZP-ből

Lackner beszámíthatatlan állapotban fecserészett, ezért nem kell lemondania a kispesti polgármesternek - jelentette ki Burány Sándor a térség országgyűlési képviselője. A HírTV birtokába került közel félszáz órányi hangfelvételen egyébként többször is elhangzik Burány Sándor neve. A politikus azt viszont tagadta, hogy ő valaha is elfogadott vagy kért volna a visszaosztott pénzből.

  • A héten kizárják Lackner Csabát az MSZP-ből

A Hírtv birtokába jutott hangfelvételen Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő arról beszél, hogy egy üzlet után mennyit osztottak vissza Kránitz Krisztiánnak, a kerületi vagyonkezelő vezetőjének, és Gajda Péter polgármesternek.

„Mr. 40 százalék” - mohósága miatt ez volt Kránitz Krisztián beceneve – legalábbis a hangfelvételen beszélgetők szerint. Még régi mentora, Kispest országgyűlési képviselője, az MSZP-s Burány Sándor is elengedte a kezét. A hangfelvételen az is elhangzott, hogy Burány már nem kér. Ám a körzet országgyűlési képviselője tagadja, hogy ő bármikor is kapott volna fekete pénzt.

Riporter: Kapott-e ön vissza visszaforgatott pénz.

Burány Sándor:  Nem kérek ez megfelel a valóságnak. Ezt meg tudom erősíteni.

Riporter: Már nem kér

Burány Sándor: Korábban sem kértem.

Riporter: Tehát akkor Ön nem is kapott semmilyen féle visszaosztást.

Burány Sándor: Nem, semmilyen mutyiba, visszaosztásba nem vettem részt.

 

Azt viszont megerősítette, hogy a botrány miatt az MSZP a héten kizárja a pártból Lackner Csabát, ugyanis továbbra sem hajlandó visszaadni képviselői mandátumát, de Burány Sándor ennek ellenére továbbra is mentegette a hangfelvételen hallható politikust.

Ezen a hangfelvételen egy biztos a számomra – nevezetesen az, hogy aki azon beszél az nincs beszámíthatató állapotban- ezért semmilyen olyan mondatért, amit valaki beszámíthatatlan állapotban fecserészett másoknak nem kell levonni a konzekvenciát – neki viszont igen

- mondta Burány Sándor, Párbeszédes országgyűlési képviselő. 

Burány Sándor magyarázatához hasonlóan több ellenzéki politikus már korábban drogtesztre küldte volna Lacknert. Az LMP világossá tette, hogy a korrupció minden formáját elutasítják.

A korrupció minden formája elitélendő. Minden olyan politikus vagy politikai szereplő, aki bármi olyat tesz amely nem felel meg a hatályos törvényeknek annak mindenkinek ki kell vonulni a politikából

- fogalmazott Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője.

A botrányos hang és videofelvételeket hetekkel ezelőtt mutatta be a HírTv. A szocialisták először manipulációról beszéltek, majd mikor egyre több részletre derült fény kihátráltak Lackner mögül.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!