2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

A helyi érdekek helyett Soros alapítványát támogatja Zugló vezetése

Zugló baloldali vezetése a helyi zeneiskola helyett egy Soros hálózathoz köthető magánalapítványnak adná bérbe a korábban a Budapesti Metropolitan Egyetem által használt Egressy úti épületet. Az ügy további pikantériája, hogy az ominózus alapítványt az a Niedermüller Anna vezeti, akinek férje, Horn Gábor volt SZDSZ-es csúcspolitikus jelenleg a Republikon Intézet vezetője, apja pedig a VII. kerület DK-s polgármestere.

  • A helyi érdekek helyett Soros alapítványát támogatja Zugló vezetése

– Nem a kerületi lakosok közérdekű szempontjait, hanem a baloldalhoz köthető üzleti érdekeket tartja fontosabbnak Zugló vezetése, amely arra készül, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem által 2020 augusztusáig használt Egressy úti épületet, amely önkormányzati tulajdonban van, a saját hasznára határozatlan időre bérbe adja egy Soros-hálózathoz köthető magánalapítványnak, havonta nettó 5,3 millió forintért. Az ingatlanért a jogcím nélkül maradt korábbi bérlő jelenleg is használati díjat fizet az önkormányzatnak – közölte Alsórákos fideszes országgyűlési képviselője. 

Szatmáry Kristóf  hangsúlyozta: annak ellenére döntene így az önkormányzat, hogy a köztulajdonú iskolaépület ideiglenes használatára a kerület egyik legsikeresebb állami oktatási intézménye, a Columbus utcai Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium is bejelentkezett, mert a jelenlegi épületük teljes körű felújítás, bővítés előtt áll.

Szatmáry közölte: ehhez képest az MSZP-s Horváth Csaba vezette önkormányzat megpályáztatta az épületet, amely eljárásban három pályázat közül végül egyetlen nyerte el a képviselő-testület által megszavazott bérleti jogot: a Niedermüller Anna által képviselt Ezer Gyerek Egyesület. 

A külföldről  54 ezer euróval támogatott, no-go zónás civil szervezet magániskolákat tart fenn és érzékenyítő kurzusokat indít a közoktatás résztvevőinek, EU-programok részeként. 

– A baloldali kerületvezetés inkább Niedermüller Péter lányának adná oda a több mint háromezer négyzetméteres épületet a kerületi családok helyett egy 6+1 évfolyamos gimnázium működtetésére – mondta Szatmáry Kristóf, aki a pályázat érvénytelenítését sürgette.  

A zuglói kerületvezetők által preferált ügylet nem mellesleg amiatt is pikáns, hogy Niedermüller Anna férje Horn Gábor volt SZDSZ-es csúcspolitikus, aki jelenleg a Republikon Intézet vezetője. Horn Gábor 1995-től a Soros Alapítvány közoktatási programjának egyik vezetője lett, illetve korábbi parlamenti önéletrajza szerint a Soros Alapítvány Közoktatási Füzetek kiadványsorozatának szerkesztője is volt. 

Mindeközben a zuglói önkormányzat két korábbi szocialista tagja, Hevér László György és Bitskey Bence kilépett az MSZP-ből és a DK-hoz csatlakozott. „A két politikus érkezésével a zuglói önkormányzatban hat fővel mostantól a DK rendelkezik a legnagyobb létszámú frakcióval, tovább segítve Budapest XIV. kerületének fejlődését”– írta közleményében a Gyurcsány-párt.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!