2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A háttérben egész mást tesz a kormány, mint amit kommunikál

Hír TV

2018. január 23., kedd 13:10, frissítve: kedd 15:23

Nem verte nagydobra a kormány, hogy Orbán Viktor egy csapatban játszik Soros Györggyel – írja a Magyar Nemzet. A lap rátalált azokra a pályázatokra, amelyeken a Menedék egyesület 150 millió forintot nyert el az elmúlt években a menekültek beilleszkedését segítő programjaira – a pénz a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból származik, amelyet az Európai Unió a magyar kormánnyal közösen pénzel.

Az egyesület szerepel a külföldről finanszírozott civil szervezetek listáján is, mivel támogatást kap a Soros György által alapított Nyílt Társadalom alapítványtól.

Nyilatkozott a Hír TV-nek a Menedék igazgatója – mondataiból az derül ki, hogy a háttérben egész mást tesz a kormány, mint amit kommunikál. A menekültek megsegítéséről ugyanis folyamatosak a szakmai egyeztetések a szervezet és a kormány között, sőt egyes esetekben véleményezhetnek is programcsomagokat.

Kováts András szerint a közös munkában egyelőre nem érződik a politikai kommunikáció.

„A bevont szervezetekben a közös nevező az, hogy szakmai szolgáltatók: lehetnek civil szervezetek – a Menedék egyesület is az –, lehetnek egyházi szervezetek – a református egyház is működtet menekültügyi programokat –, és lehetnek állami-önkormányzati szervezetek is, mondjuk a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a rendőrség vagy éppen a fővárosi önkormányzat. Hangsúlyozni akarom, hogy az adminisztratív egyeztetéseken nyoma sincs politikának; mégiscsak elmondható, hogy az államigazgatás, a közigazgatás jellegénél fogva még nem átpolitizált” – emelte ki az igazgató.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!