2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

A határon túli magyarokat szidta a Jobbik a parlamentben

A határon túli magyarokat szidta a Jobbik a parlamentben. Gyöngyösi Márton szerint a kormány paktumot kötött az erdélyi pártokkal a szavazatokért. A DK pedig a kabinet gyermekvállalási támogatását kritizálta. Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint Gyurcsány Ferencnek elég vékony morális talapzata van ahhoz, hogy család-politikai ügyben bárkit is számon kérjen.

  • A határon túli magyarokat szidta a Jobbik a parlamentben

Az Orbán-kormány valójában bevándorláspárti– véli Demeter Márta. Orbán Viktor nem a magyar emberek érdekeit képviseli az EU-ban az LMP társelnöke szerint. Demeter Márta napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormány célja, hogy az uniós források felhasználását ne lehessen ellenőrizni. A EMMI államtitkára válaszában emlékeztetett: az LMP EP képviselője nem védte meg az országot, amikor lehetősége lett volna rá.

Meszerics Tamás igent nyomott a kvótákra, és amikor Magyarországot meg kellett volna védeni a Sargentini-jelentéssel szemben, akkor pedig nem védte meg Magyarországot. Na erre nincsen szükség, öntől itt most egy európai parlamenti kampánybeszédet, programadó beszédet hallhattunk, teljesen új tónust ütött meg, miután harmadik körben sikerült belépnie az LMP-be, második körben pedig az EP-lista élére is sikerült kerülnie– mondta válaszában Rátvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára. A DK frakcióvezető-helyettese Gyurcsány Ferenc családokat támogató akciótervét népszerűsítette.

Mi tehát azt mondjuk és erről szól a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett 7 pontos családokat támogató akcióterv, ez arról szól, hogy hogyan kell az átlagos magyar családokon segíteni– mondta Arató Gergely.

A Gyurcsány-pártnak elég vékony morális talapzata van ahhoz, hogy bárkit is számon kérjen-reagált az elhangzottakra a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Dömötör Csaba rámutatott: a szocialista kormányok törölték el az adókedvezményt, az otthonteremtési rendszert, csökkentették a gyes időtartamát.

2010-ben ebből a helyzetből kellett kijönnünk. Azóta már, és ezt ön is nagyon jól tudja, Magyarország dupla annyit költ családtámogatásokra, egymillió családnak jár adókedvezmény, az otthonteremtési programot pedig több, mint 90 ezer család igényelte. Az új kormányzati döntések értelmében a fiatalok babaváró támogatást kapnak majd, és még nagyobb hitel elengedések lesznek gyermekek születése esetén– nyilatkozta Dömötör Csaba. Gyöngyösi Márton a kormányt és a határon túli magyarokat támadta. A Jobbik frakcióvezetője szerint a kormány paktumot kötött az erdélyi magyar pártokkal.

Önök úgy gondolják, hogy őket Budapestről kell irányítani, az ő politikájukat és tevékenységüket Budapestről kell valahogy kordában tartani, őket a romániai választás során önök a bukaresti kormányba segítik, ők pedig önöknek a magyar szavazatokat begyűjtik egy magyar országgyűlési választás során– szólt Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője. Megbocsáthatatlan bűnnek nevezte, a Miniszterelnökség államtitkára hogy a Jobbik a szavazógépnek tekinti a határon túli magyarokat.

Az fáj önnek, hogy nem tartják támogatásra méltónak a Jobbik politikáját. És ezzel rákanyarodnánk a másik pontra, ami szerintem vérlázító volt és szerintem szépen elmondja azt, hogy a határon túli magyarok miért nem tekintik támogatandónak a Jobbik politikáját. Azért, mert önök fognak össze a magyar parlamentben azokkal a politikai erőkkel, akik a kettős állampolgárság ellen kampányoltak– véli Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Az államtitkár hozzátette: a magyar kormány minden lehetséges eszközzel segíti a külhoni magyar közösségeket az autonómiatörekvések megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!