2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

A hároméveseknek is jár majd az ingyenes étkeztetés

Jövőre már a háromévesek is kapnak ingyenes étkeztetést. A szociális államtitkár szerint mindent megtesznek azért, hogy egyetlen éhező gyermek se legyen Magyarországon.

Soltész Miklós emlékeztetett: tavaly több mint 15 milliárd forinttal emelték az étkezési támogatást, amit idén újabb 4 milliárddal növeltek. A pénzből azokat az önkormányzatokat segítik majd, amelyeknek nincs elég forrása a gyermekek étkeztetésének támogatására.

„2014. szeptember elsejétől kötelező három éves kortól az óvoda, és így ennek kapcsán mindazok a gyermekek, akik adott esetben most nincsenek benne ebben a látókörben, adott esetben nem kapnak ingyenes étkeztetést, ők is biztosan meg fogják kapni – mondta Soltész Miklós. – Tehát az a vád, az a támadás, ami az elmúlt években történt a kormány ellen, teljesen alaptalan és hazug, hiszen több mint 30 százalékos emelés éri így ezt a területet, ennyivel többel támogatjuk az ingyenes és kedvezményes étkeztetést” – közölte a szociális és családügyi államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!