2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A gyurcsányistáknak fáj kiírni, hogy „Szép volt, fiúk! Hajrá, magyarok!”

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök esti hatalmas sikere után, hogy csapatunk zsinórban harmadszor, ráadásul 38 év után egyenes ágon jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra, a Mandiner arra vállalkozott, hogy szemlézze az ellenzéki politikusok Facebook-oldalait, ki és hogy reagált az 1985 óta nem látott magyar focisikerre.

  • A gyurcsányistáknak fáj kiírni, hogy „Szép volt, fiúk! Hajrá, magyarok!”

Az ellenzék képviselőinek közösségi oldalai sokat elmondanak arról, hogyan viszonyulnak a diadalhoz. Gyurcsány Ferenc például sehogy, mert egy betűt sem vesztegetett a meccsre, de Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök sem - mutatott rá a Mandiner.

Az árnyékkormánytag Varju László is néma maradt – pedig ő máskor posztolt már válogatott mérkőzéséről –, csakúgy, mint a párt erős embere, EP-képviselője, Molnár Csaba, aki a derbi helyett megállapította, hogy „Orbán lett az európai politika körömgombája”. 

A momentumosok nem szokták tagadni, hogy szeretik a focit, bár amikor Fekete-Győr András örömködik, azt érdemes kritikai éllel tudomásul venni. 

Az egykori pártelnök most egy fotóval illusztrálta a posztját, azt írta, „Jövőre találkozunk a német EB-n. Jó lesz! Szép volt, fiúk!”. A jelenlegi elnök, Gelencsér Ferenc azonban nem szólalt meg. A párt erős embere, Donáth Anna nem nézte a mérkőzést, az idő alatt éppen a Partizánban adott interjút Gulyás Mártonnak.

Momentumos kritika a DK-nak

A lila pártnak van egy kevésbé ismert elnökségi tagja, aki „másodállásban” labdarúgó-szakíró. Kele János is kiírta, hogy nincs EB nélkülünk, de annál érdekesebb, amit még a meccs előtt pötyögött be a számítógépébe. A momentumos politikus felidézte azt az esetet, amikor Bohár Dániel – persze őt is gyalázta – megkérdezte a DK prominenseit, kinek fog szurkolni az apai ágon bolgár felmenőkkel rendelkező Dobrev Klára.

Majd így folytatta. „Ha esetleg eddig azt hittük, hogy az önmagát tőről metszett, szőrös tökű profinak maszkírozó DK kommunikációs főmuftijait egy ilyen pitiáner kérdéssel nem lehet bezavarni a málnásba, hát, jókorát tévedtünk: válaszukban Molnár Csaba és Kálmán Olga is felkészületlen alsós tagozatosokat megszégyenítő hebegésbe kezdtek, hogy aztán a végén arra jussanak, az bizony nagyon szenzitív magánügy, hogy ki, kinek és miért szorít. Igen, jól olvasod: ma-gán-ügy.” 

Kele ezzel a bejegyzéssel azt érte el, hogy a Momentum újra belegyalogolt a DK-ba.

Borítókép: A magyar csapat tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!