2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

A Gyurcsány-párt félremagyarázza az uniós helyreállítási alap finanszírozását

  • A Gyurcsány-párt félremagyarázza az uniós helyreállítási alap finanszírozását

A Gyurcsány-párt félremagyarázza az uniós helyreállítási alap finanszírozását. A DK országgyűlési képviselője szerint az Európai Unió világossá tette, hogy az Orbán-kormány nem előlegezheti meg hazai forrásokból a támogatásokat. Ezzel szemben az Európai Bizottság alelnöke azt mondta, a helyreállítási terv programjait lehet nemzeti forrásból előfinanszírozni.

Orbán Viktor világossá tette, hogy ideológiai viták miatt Brüsszel késlelteti a helyreállítási alap pénzeinek kifizetését. A kormányfő hangsúlyozta: a közösségnek azonban ezt ki kell fizetnie, mert ez jár Magyarországnak. Amíg nem érkezik meg a forrás, addig a kormány megelőlegezi ezt.

A DK országgyűlési képviselője szerint az Unió nem engedi meg, hogy Magyarország előfinanszírozza azokat a projekteket, amelyeket a helyreállítási alapból terveznek megvalósítani. Ám Varga Zoltán saját magával is ellentmondásba került.

Az Európai Bizottság alelnöke valóban beszélt a magyar helyreállítási alapról, de a DK-s képviselő állításával ellentétben nem zárta ki, hogy hazánk előfinanszírozza a költségeket.

Az Európai Bizottság a magyar helyreállítási tervet még mindig nem hagyta jóvá. Hazánk a koronavírus utáni gazdasági helyzet megsegítésére, 7,2 milliárd eurós támogatást kért az Uniótól. Kormánypárti politikusok szerint a kifizetést a gyermek-védelmi törvény miatt, ideológiai alapon gáncsolja a Bizottság.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!