2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A gyermekvédelmi törvény működik: nem adja le egy kereskedelmi tévé a Pride idei kampányfilmjét

A Budapest Pride idei, két homoszexuális férfi egymásra találását bemutató kampányfilmjét már nem mutatja be az a televíziós csatorna, aki korábban rendre sugározta ezeket a reklámokat.

  • A gyermekvédelmi törvény működik: nem adja le egy kereskedelmi tévé a Pride idei kampányfilmjét

A gyermekvédelmi törvényre hivatkozva dobta vissza a Budapest Pride kampányfilmjét egy tévécsatorna. A szervezet egyébként minden évben forgat egy kisfilmet a rendezvényhez, amivel több tévécsatornát is meg szoktak keresni, hogy társadalmi célú hirdetésként futtassák a videót – olvasható a Mandiner cikkében. 

Idén egy olyan kereskedelmi televízió jelezte, hogy nem adja le, amely a korábbi években sugározta a reklámokat.

A csatorna a médiatörvény alábbi cikkelyére hivatkozott:

„Mttv. 32. § (4a) * Nem minősül közérdekű közleménynek vagy társadalmi célú reklámnak az olyan műsorszám, amely alkalmas a gyermekek megfelelő fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésének a kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme a szexualitás öncélú ábrázolása, a pornográfia, továbbá a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése.”

Borítókép: Gyerekek köszöntik édesanyjukat Nyíregyházán (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!