2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A globális körökben tartanak a kereszténység által közvetített értékektől

  • A globális körökben tartanak a kereszténység által közvetített értékektől

Az elmúlt napok politikai eseményei épp az adventi elcsendesedés időszakában felszították az indulatokat Magyarországon. Ráadásul a tüntetések közepette jól kitapinthatóan keresztényellenes tendenciák is felütötték a fejüket. Voltak, akik az erőszak egyes formáitól sem riadtak vissza, a Kossuth téren felállított karácsonyfát akarták felgyújtani, mások verbális agresszióban élték ki magukat.

„Az elmúlt években hozzászoktunk, hogy Nyugat-Európában természetes dolog az, hogy ha kereszteket tüntetnek el, hogy ha keresztény jelképeinket vonják ki a forgalomból, akár még az ünnepek alatt is: a Betlehemet, a jászolt, a kis Jézus szobrát hagyják csak ki az ünnepi készületből. Furcsa, hogy ez begyűrűzött hozzánk is, hogy a parlament előtt ilyet kell hallani. Bízom benne, hogy ez egy elszigetelt eset volt és nem ebbe az irányba haladunk tovább” – jelentette ki a Hír TV stúdiójában Bese Gergő katolikus pap a napokban lezajlott budapesti tüntetések kapcsán.

„Azt gondolom, hogy rossz üzenet, hogyha a szeretet ünnepén a gyűlölet az, ami felkelti bárhol is a hangját, de reménykedem, hogy ez csak egy különleges szelete volt ennek az eseménynek” – folytatta már Martí Zoltán, a 777 blog főszerkesztője a Lapzártában. Hangsúlyozta, a kereszténység jelenti a választ azokra a deviáns viselkedésekre, megállapításokra és kijelentésekre, mint amit például a Helsinki Bizottság „beteg demokráciák” 60 oldalas értekezésében taglal, miszerint a „a nőkre, a homoszexuálisokra, de még a külföldiekre is a hagyományok és a keresztény erkölcsiség jelentik az egyik legnagyobb veszélyt.”

Martí aláhúzta, a kereszténység megoldást tud jelenteni – a globális körökben, az NGO-k világában éppen ezért kell az embereknek azt mondani, hogy a kereszténység „valahol a 12. és 13. század tájékán lejárt már”, hogy „Isten csak egy öreg kis emberke, aki nem is létezik.” A 777 blog főszerkesztője szerint ezeknek a köröknek a kereszténység azért jelent veszélyt, mert olyan értékeket közvetít, amelyekkel a fent említett szervezetek teljesen szembemennek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!