2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Radar 23:30

Belföld

A főpolgármester szerint Budapest felkészült a Duna tetőzésére

Budapest teljes mértékben felkészült arra, hogy szombaton fogadja a Duna tetőzését - mondta a főpolgármester Facebook-oldalán a Batthyány térről bejelentkezve.

  • A főpolgármester szerint Budapest felkészült a Duna tetőzésére

Karácsony Gergely hangsúlyozta: az elmúlt napokban kiépítették az ideiglenes árvízi védelmi rendszereket Budapesten, ezek készültsége már száz százalékos. Kilenc méteres vízállásig van védve a város, de az előrejelzések szerint 8,5 méteren vagy az alatt tetőzik majd a Duna - mondta a főpolgármester.

A főpolgármester közölte: mindent megtesznek azért, hogy a közszolgáltatások működjenek. Az ivóvízellátás is biztonságban van, a Fővárosi Vízművek lezárta azokat az ivóvízlelőhelyeket, amelyeket elöntött a Duna, és "bevédte" azokat, amelyek továbbra is biztosítják az ivóvizet. A víz minőségét folyamatosan ellenőrzik - tette hozzá.

A csatornarendszert is fokozottan igénybe veszi az áradás, Karácsony Gergely szerint biztosan lesznek csőtörések, kellemetlenségek, ugyanis tíz éve nem volt ekkora árvíz.

A főpolgármester ismertette: az áradásnak "legkitettebb" fővárosi terület a Római-part, itt a Királyok útját a Pünkösdfürdő és az Emőd utca között lezárták, a földgátat pedig agyagfallal erősítették meg. Szintén lezárták a Pók utcát, ahol az Aranyhegyi pataknál 2013-ban a legkritikusabb védekezési pont volt. Itt azóta már gát épült, de a védekezés miatt szükségesnek tartották az utca lezárását - magyarázta.

Karácsony Gergely jelezte: pénteken üzemkezdettől nem áll meg a 2-es metró a Batthyány téren, a 41-es villamos a Krisztina körúton át közlekedik, a 19-es villamos pedig a Lánchíd kihagyásával két szakaszon jár majd.

A főpolgármester azt kérte, bár "ritkán lehet látni azt, hogy a Duna ilyen ereje teljében van", és "tényleg egy fantasztikus látvány", ne bámészkodjanak az emberek a Duna-parton, csak tisztes távolságból nézzék, mert nagy a folyó sodrása és sok uszadékfa van benne.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!