2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Fideszt okolják a kihűlés miatt

Hír TV

2018. március 23., péntek 21:49, frissítve: péntek 23:12

A fideszes vezetésű sárrétudvari önkormányzatot hibáztatja egy helybéli férfi és családja, amiért a 85 éves nagymama kihűlés miatt kórházba került. A férfi a Hír TV-nek azt mondta: a hideg télben nem tudtak tüzelőt venni, és arra sem volt pénzük, hogy a kitörött ablakokat megjavítsák. A polgármester viszont állítja, ők eddig is segítettek a családnak, és ezután is segítenek.

Fejkendőben, nyakig betakarózva, dupla dunyha alatt feküdt házában egy idős nő a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban. A 85 éves beteg asszony lányával és unokájával él a vályogházban. Fájuk nincs, fűteni alig tudnak. Az idős asszonyt kihűlés miatt kétszer is elvitte a mentő.

Fáztam, reszkettem, vittek a sürgősségire vagy háromszor, négyszer.

Az épületen a vakolat már omladozik, az egyik fal pedig már majdnem kidől, a tornác ablakai kitörtek. Emiatt még gyorsabban kihűl a ház. Az asszony lánya azt mondja, nagyon kellene nekik a segítség.

– Odabent, hogy megjavítsuk a házat, meg ezt és körbe. Meg meleg ételre, ruhára.

– Miből élnek? Mennyiből?

– Százvalahányezer forintból, nem tudjuk, hogy hogyan tudjuk ezt beosztani!

A nő fia szerint hiába kértek segítséget a fideszes polgármesterüktől, nem kaptak.

Kiküldött egy embert, hogy megnézze, mi is van itten, egy komolytalan embert, aki azt mondta, hogy azt a fát kell kivágni ottan, egy egyszerű fát. Nincs itt semmi gond, azt mondta. Nem is lett volna ezzel gond, csak egy forintot nem kaptunk – mondta Makula László.

A polgármester viszont azt mondta: eddig is támogatták a családot, és most is segítenek nekik.

Kiküldtem a közmunkásainkat, akik a cserepet megigazították, illetve, kiküldtem a műszakis kollégámat, aki megnézte, hogy milyen karbantartások szükségesek ehhez a háznak a felújításához. Én megbeszéltem a családdal, hogy mindenféleképpen próbálom őket segíteni, csak nekem először látni kell azt, hogy ki az a szakmunkás, akivel ezt a munkát el tudják végeztetni. És akkor a hölgy jelezte felém, hogy az egyik fia tud segíteni. A fiával a hétvégén van itthon, tehát én kértem a fiát, hogy holnap, tehát szombaton engem a lakásomon keressen meg, hogy meg tudjam vele beszélni a felújítás munkálatait, hogy mit tud benne segíteni, munkában és szakmunkában. És a család hétfőn fog bejönni hozzám, amikor az anyagi támogatás lehetőségét beszéljük meg – mondta Sárrétudvari polgármestere, Kiss Tibor.

A család szerint nyolcszázezer forintot kellene a házukra költeni. A polgármester viszont azt mondta: a költségekről egyelőre korai beszélni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!